Cine e fermierul din Codlea?

Citisem zilele trecute (și m-am tot luat cu altele, cu muncă, prostii d-astea) despre fermierul modest din Codlea care nu cere absolut nimic pentru produsele sale și care a fost sancționat de autoritățile din Codlea pentru diverse nimicuri. Povestea m-ar fi emoționat la culme dacă aș fi avut un vid intelectual complet, dar e și mai interesant să afli și despre cine e vorba în povestea cu fermierul.

Întâi, faptele. Cetățeanul ăsta din Codlea s-a trezit cu o idee: cum ar fi ca lucrurile pe care le cultiv la mine în grădină să le împart cu oamenii din jurul meu? Așa că le-a expus în fața curții, oricine poate să ia ce vrea și cât vrea de-acolo. Dacă vor, pot să lase ceva în cutia poștală. Dacă vor, evident. Doar că statul român e nasol și nu îl lasă să facă acest lucru frumos.

Ăsta e doar un exemplu de evaziune fiscală, omul vinde niște produse (pentru că, să fim serioși, ia niște bani pe ele). Nu are certificat de producător agricol. Poate omul folosește ca îngrășământ vidanja, poate omul le injectează cu prostii. Nu ai de unde să știi, că no. Ce faci dacă cumperi produse aiurea de la el? E mai sigur să mănânci de pe jos fără să speli înainte.

Doar că mai e un aspect: acest tânăr e Erwin Albu. Îl știți ca omul arestat și bătut la Pungești, și care făcea parte din „Comandamentul frontului de rezistență națională de la Pungești”. E omul care la mitingurile #unitisalvam se lua la bătaie cu jandarmii, și care de fiecare dată ajunge în mod cu totul întâmplător alături de Hetti Benedek în raza bastoanelor jandarmilor. Un scandalagiu notoriu, care nu mă miră să fi făcut treaba asta numai ca să prostească lumea și să mai iasă în evidență cu ceva.

Pentru cei care încă mai cred că omul ăsta poate să facă ceva fără să fie rău intenționat, gândiți-vă așa: el cere o sumă pe care o „decid cumpărătorii”. O cere ca donație. Așa putem să facem și la magazin: luăm ce vrem și donăm cât „credem” noi că costă, cu ajutorul aparatelor care scanează codurile de bare. Magazinele de ce plătesc taxe???