Cine sunt bloggerii cu doi unici – îndrumar pentru Simona Tache

Bună, Simona,

Am văzut recent la un alt blogger cu doi unici că ai probleme cu noi, ăștia care avem prea puțini unici și vrem prea mult pentru cît ne poate pielea. Nu mă iau de problema ta cu concursul respectiv, e problema ta și e 0% problema mea, deci tu să fii sănătoasă. Dar am o problemă cu felul în care îi vezi pe bloggerii ăștia cu doi unici care vai mama lor sunt prea naivi și-ți strică ție piața de publicitate. Și mă gîndeam să-ți explic un pic cine sunt bloggerii ăștia cu doi unici și ce caută ei pe internetul tău.

Nu toată lumea a intrat pe internet cu drepturi egale. Tu, de exemplu, ai adus după tine toată audiența ziarelor la care ai lucrat, în pragul falimentului sărmanele. Cu toate acestea, mă gîndesc că de-abia după un an, doi ai ajuns la prima ta mie de unici pe zi. E o supoziție, nu te supăra pe mine doar pentru atît. Ce urmează e mai nasol.

  • Am aflat despre postarea ta și despre nedreptatea pe care ți-o fac bloggerii de doi unici de la un astfel de blogger. Nu te urmăresc și nu îți explic de ce nu te urmăresc, dar pînă la urmă, bloggerii de doi unici sunt cei care te fac pe tine bloggeri de o mie-două de unici. De ce?
  • Pentru că majoritatea celor care te citesc fidel sunt, probabil, bloggeri de doi unici. Oameni care îți mai dau un link cînd scrii chestii relevante (ah, nu dau? 😀 de ce crezi că se întîmplă asta?). Oameni care te promovează, într-un fel sau altul.
  • Și poate nu știi ce e un blog. Dă-mi voie să îți explic, blog vine de la ‘web log’, și este, de fapt, o idee de jurnal personal pe internet. Așadar, dragă Simona, ăia cu doi unici au mai ‘blog’ decît pagina ta publicitară.
  • Nu toți bloggerii au de vîndut un produs. Tu vinzi produsul ‘Simona Tache, aia de la Academia Cațavencu’. Dar mulți dintre noi nu avem un astfel de produs, așa că scriem ce gîndim, nu ce suntem plătiți să gîndim. În plus, sunt puțini oameni care chiar trăiesc din blog în România. Eu știu doar de Arhi și Zoso. Dar cunoștințele mele sunt limitate 😉
  • Nu toți bloggerii vor mii de unici. Am blog din 2005. Tot de prin 2005 au oameni ca Vali Petcu. Poate nici el nu vroia mii de unici pe-atunci, dar în cele din urmă asta și-a dorit să facă, eu nu. Eu am rămas la cei 2 unici ai mei.
  • Bloggerii cu doi unici nu sunt proști. Nu sunt naivi. N-ai tu nevoie să-i ajuți pe bloggerii mici, se descurcă ei foarte bine. Sau cumva există credința fermă că tu știi mai bine ce e bine pentru ei?
  • Bloggerii de doi unici au un raport semnal/zgomot mult mai bun. Un blogger de doi unici probabil nu o să se obosească să scrie despre ce glumiță au mai văzut pe internet. Probabil o să scrie despre ceea ce îl interesează, iar cei doi unici ai lui să găsească la el pe blog fix ce îi interesează. Crezi că ai lucruri atît de interesante de spus în articolul ăla pe care îl publici aproape zilnic?

De aceea, dragă Simona, ca blogger cu doi unici te salut ireverențios, și te invit să o lași mai moale cu aroganțele. Nu de alta, dar probabil că SuperFM, un radio local, are audiență zilnică de cîteva ori mai mare decît blogul tău, și ca și conținut nu e departe.

PS: Da, e felul meu de a-mi face audiență pe seama Simonei Tache.