Cineva a descoperit că Antena3 e mizerie

antena-specialisti-in-tribunale-stalinisteCum spuneam, mi-am dat seama de faptul că Antena3 e o chestie care deraiază puternic prin 2008. Pe-atunci eram consumator mulțumit, chiar partizan. Însă atunci am înțeles că e o prostie, că Antena3 e un grup idiot de oameni care fac politica unui singur om. Și de-asta am mai avut și înainte de 1989.

Pe oamenii plătiți să gîndească într-un fel îi recunoști după violența discursului. La început consistența discursului lor e moale, vagă, pînă cînd, prin exercițiul zilnic al urii îndoctrinate, discursul devine mai vîrtos, mai puternic. La început, omul bîjbîia în jurul adevărului despre persoanele pe care le ataca, dar apoi devine virulent, își expandează discursul, adaugă fanteziile omului care l-a plătit, și ajunge să-l vadă pe individul pe care îl atacă în absolut toate lucrurile pe care le spune.

Antena 3 a urmat fidel programul de dezinformare tipic KGB, de prin 2005, cred, dar prin 2008 începe să devină foarte clar. E imposibil să nu recunoști pașii, mai ales după ce citești Disinformation, cartea scrisă de I.M. Pacepa (link afiliat) pe care v-o recomand cu toată căldura. În 2011 construiam sigla de mai sus, unde am înlocuit știri cu ceea ce producea de fapt Antena 3, adică tribunale staliniste. Atunci singurul meu argument cu adevărat puternic era retorica ‘Se știe…’ – acum însă lucrurile stau un pic altfel, și argumentele ar fi mai multe.

Am vorbit de Antena 3 mult, și iată de ce. Niște oameni (care au tot dreptul să fie supărați, că au fost mințiți) și-au dat seama de asta. De aceea clipul ăsta de mai jos e superb (cu excepția celei de-a treia treimi, și explic mai jos de ce) (clipul a fost eliminat mulțumită Antena 3).

Acum, trebuie să mă înțelegeți că sunt suspicios în legătură cu vehemența unor indivizi care au fost manipulați atît de ușor la protestele din 2012, și care acum apar la protestele cu Roșia Montană. Atunci, în 2012, știam cine îi manipulează. Acum însă nu știu cine îi manipulează și de asta mi-e frică. Poate singurul de pe-acolo de care pot spune lucruri de bine e Eugen David, tipul de la Roșia Montană care a stat puternic pe poziție și a ținut în loc proiectul. Îl respect pentru că l-a ținut în loc pentru un lucru extraordinar pe care noi de-abia acum începem să îl învățăm. Să ne respectăm proprietatea, să ne fie respectată proprietatea. Nu pot să spun mai multe de el, că nu cunosc. Dar, atunci ca și acum, nu mă mai încred în oameni. Repetînd ceea ce spun și testerii de pe la noi: “In God we trust, the rest we test”.


12 Replies to “Cineva a descoperit că Antena3 e mizerie”

 1. eftimie

  Clipul ăla e tăiat în aşa fel încât să iasă Badea prost. Nu că ar fi foarte greu, dar au manipulat şi ei un pic să iasă perfect. Cât de penibil trebuie să fii să te dedai la astea. Şi ce vor, să vină Badea de partea lor? Mahala ineptă, vorba lui Paler.

 2. Dorin Lazăr

  Se pare că asta vor. Bine, știi, cum am zis și mai sus – acu’ mi-e frică de ăia care îi manipulează pe vehemenții din clip, ăia care urlau de transpirau acolo.

 3. George

  eftimie, da te rog un exemplu de fraze spuse de badea…trunchiate prin scoaterea din context in clipul asta. Deci care in context aveau alt inteles decat il au in acest clip. Evident ca in momentul in care faci un clip de cateva minute in care pui in paralel ceva spus de unu acum o luna si acum o zi esti nevoit sa montezi. Ca doar nu era sa lipeasca 5 emisiuni complete doar pentru a nu exista idioti care sa acuze de “scoatere din context”. Hai si cand se invoca un articol de lege in instanta sa se citeasca toata legea. Nu cumva sa existe probleme de scoatere din context.

 4. Mircea

  iar vi cu d-astea mai? “…Antena3 e mizerie”.
  stiu ca ai o fixatie cu ei si sunt de acord ca sunt o mizerie, dar… da-mi un singur exemplu de canal de stiri din tara asta care sa fie impartial si corect. hai sa fim seriosi!
  esti prins si tu in cercul manipularii… anumite convingeri si interese te fac sa-i injuri in permanenta pe astia si uiti ca ceilalti sunt de acceasi teapa si ca merita cel putin aceeasi atentie.

 5. Dorin Lazăr

  ‘vii’. Și dacă citești măcar titlul vei vedea că sunt ironic, un fel de ‘cineva a inventat apa caldă’. Nu am nici o fixație, mi se pare doar amuzant ca oamenii care urlau că zic chestii nasoale acum 2 ani acum își dau seama că fostul lor ‘amic’ e inamicul.

 6. Mircea

  nu esti convingator. dar asta n-are importanta…

  ironic: mult timp in urma, biserica era de parere ca accesul la informatie si libertatea opiniilor pentru oamenii de rand le cam limita posibilitatile de manipulare. in prezenta era a libertatii la informatie (cea care ne-a facilitat si progresul), presa si informatia pe care o vehiculeaza reprezinta principala arma de manipulare a omenirii.

 7. Blue

  Manipulările din emisiunile lor sunt atât de prost făcute, încât multora ne jigneşte logica şi inteligenţa. Aşa că am ajuns să prefer să fiu manipulat de către ceilalţi, măcar se străduiesc să o facă mai inteligent ! 🙂

 8. Dorin Lazăr

  Pînă la urmă și democrația e o formă de sclavie, da’ ne lasă și nouă un pic de laț la gît să mai respirăm. Că despre asta e vorba, nu? 🙂 aka: da, sunt de acord cu tine. 😀

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.