Creșterea prin reducere cu 10%

Una din cele mai inteligente mișcări ale tovarășilor uslamiști este reducerea pentru impozitele plătite în avans. Serios, îi laud pentru că au avut o astfel de idee, și pentru introducerea în matematică a unui nou concept: creșterea prin reducere.

Chițoiu a primit ordin să aducă cît mai mulți bani la visterie la începutul anului ca să poată să mituiască populația în anul electoral 2014, așa că a venit cu această idee: “hai să le dăm 10% reducere la început de an, ca să stimulăm economia ;)” Și da, ne-a făcut și cu ochiul, pentru că suntem proști noi de felul nostru.

O reducere cu 10% la colectarea impozitului este fix atîta: o reducere cu 10%. Va stimula economia? Puțin probabil, cît timp fiecare agent economic e faultat pe toate celelalte trasee. Va scoate la suprafață bani negri? 😀 Hai să fim serioși, statul român e în urmă și la colectarea banilor declarați din 2012. Casa de sănătate încă nu mi-a trimis o decizie finală de impunere pentru 2012, și nici măcar nu are dreptul legal de a o face, ceea ce e foarte, foarte bizar.  Îmi dă sentimentul că am donat bani la casa de sănătate degeaba, mai ales că pe anul trecut asigurarea de sănătate nu mi-a asigurat nimic, nici măcar o aspirină pentru o durere de cap, sau pentru ce se iau alea.

M-ar ajuta pe mine o reducere cu 10% a impozitului? Da, nu zic nu, dar aș plăti din economiile cu care teoretic aș putea să investesc în altceva. Așa că cei 10% o să dea o gaură în bugetul meu pe care o să o acopăr pe undeva pe la vară… deci dacă se văd ceva efecte, la mine, o să se vadă pe la sfîrșitul anului, cînd trag linie. O să schimbe veniturile mele? Mă îndoiesc, sincer mă-ndoiesc.

Da, nu m-ar deranja să plătesc impozit 14.4% în loc de 16%, dar îi suspectez pe uslamiști că de fapt vor să ia banii ăștia și să-i folosească pentru a mitui defazații mei concetățeni împotriva mea. După care iese președinte cea mai sinistră figură din istoria recentă a României (Antonescu), și o să avem cîțiva ani de continuare a acestui război civil pe mutește care se desfășoară între uslamiști și cei care nu sunt uslamiști (adică băsiști, pe numele lor).

Așa că nu aș profita de reducerea cu 10%, chiar dacă după ce ne-a zis FMI-ul niet Ponta decide că e bărbat, totuși, și hotărăște ceva în direcția asta. Dar nu e cazul de așa ceva, așa că aștept cu nerăbdare coșul de trei puncte al lui Ponta legat de cum străinii nu ne iubește, numa’ chinejii și rușii ne place.


8 Replies to “Creșterea prin reducere cu 10%”

  1. Pingback: 30 ianuarie 2014 | paradigma.ro

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.