Creșterea prin reducere cu 10%

Una din cele mai inteligente mișcări ale tovarășilor uslamiști este reducerea pentru impozitele plătite în avans. Serios, îi laud pentru că au avut o astfel de idee, și pentru introducerea în matematică a unui nou concept: creșterea prin reducere.

Chițoiu a primit ordin să aducă cît mai mulți bani la visterie la începutul anului ca să poată să mituiască populația în anul electoral 2014, așa că a venit cu această idee: “hai să le dăm 10% reducere la început de an, ca să stimulăm economia ;)” Și da, ne-a făcut și cu ochiul, pentru că suntem proști noi de felul nostru.

O reducere cu 10% la colectarea impozitului este fix atîta: o reducere cu 10%. Va stimula economia? Puțin probabil, cît timp fiecare agent economic e faultat pe toate celelalte trasee. Va scoate la suprafață bani negri? 😀 Hai să fim serioși, statul român e în urmă și la colectarea banilor declarați din 2012. Casa de sănătate încă nu mi-a trimis o decizie finală de impunere pentru 2012, și nici măcar nu are dreptul legal de a o face, ceea ce e foarte, foarte bizar.  Îmi dă sentimentul că am donat bani la casa de sănătate degeaba, mai ales că pe anul trecut asigurarea de sănătate nu mi-a asigurat nimic, nici măcar o aspirină pentru o durere de cap, sau pentru ce se iau alea.

M-ar ajuta pe mine o reducere cu 10% a impozitului? Da, nu zic nu, dar aș plăti din economiile cu care teoretic aș putea să investesc în altceva. Așa că cei 10% o să dea o gaură în bugetul meu pe care o să o acopăr pe undeva pe la vară… deci dacă se văd ceva efecte, la mine, o să se vadă pe la sfîrșitul anului, cînd trag linie. O să schimbe veniturile mele? Mă îndoiesc, sincer mă-ndoiesc.

Da, nu m-ar deranja să plătesc impozit 14.4% în loc de 16%, dar îi suspectez pe uslamiști că de fapt vor să ia banii ăștia și să-i folosească pentru a mitui defazații mei concetățeni împotriva mea. După care iese președinte cea mai sinistră figură din istoria recentă a României (Antonescu), și o să avem cîțiva ani de continuare a acestui război civil pe mutește care se desfășoară între uslamiști și cei care nu sunt uslamiști (adică băsiști, pe numele lor).

Așa că nu aș profita de reducerea cu 10%, chiar dacă după ce ne-a zis FMI-ul niet Ponta decide că e bărbat, totuși, și hotărăște ceva în direcția asta. Dar nu e cazul de așa ceva, așa că aștept cu nerăbdare coșul de trei puncte al lui Ponta legat de cum străinii nu ne iubește, numa’ chinejii și rușii ne place.

Comments

Creșterea prin reducere cu 10% — 8 Comments

  1. Reducerea asta exista de ceva vreme, cel putin in Timisoara, dinainte de a veni USL la putere

  2. Creșterea prin reducere va fi urmată prin aplicarea numerelor imaginare în economie.

  3. Pingback: 30 ianuarie 2014 | paradigma.ro