Cum a fost la petrecerea YouTube RO

iutubNu am mai fost de multă vreme neinvitat la petreceri. Ultima oară cînd am fost neinvitat la o petrecere i-am învățat pe niște englezi să cînte ‘C-așa be oamenii buni’, și am plecat prieteni. Nu așa a fost însă la petrecerea de lansare youtube.ro.

O petrecere la care nu am fost invitat și deci nu m-am dus. Dar o petrecere extraordinară, cu toți artiștii români care contează și care nu, dar nu numai, cu toți artiștii internaționali laolaltă cu toți videobloggerii români sau străini și tot ce înseamnă conținut pe youtube. De ce? Pentru că aseară, în timp ce bloggerii cu pretenții erau la lansarea youtube.ro, mai tot restul României nu a avut YouTube. De bună seamă, toți creatorii de conținut s-au dus la petrecere, și nimic nu s-a mai putut porni de pe site-ul lor. O lansare pe cinste, ce mai? Youtube.ro arată un viitor extraordinar.

Bine, cum ziceam, am ajuns la aceasta petrecere neinvitat deși aș fi preferat să nu ajung. Și aș fi preferat să îmi pot urmări cursul pe care îl urmez la Udacity în liniște, fără să mi se taie așa de brusc playback-ul, doar pentru că niște agarici care cică fac muzică în România vor mai mulți bani. Pentru că de-aia a apărut un RO în coada lui youtube. Nu ca să-și încaseze niște drepturi Miky Haș (deși poate o să facă un ban din asta, cine știe), ci ca să mai ia niște bani vocalistele de la Trident.

Ce înseamnă youtube.ro? Înseamnă reclame mai agresive pe clipurile cîntate în România. Curînd, va însemna interzicerea playback-ului video-urilor artiștilor care nu au semnat cu ORDA sau cu cine semnează YouTube contract (UCMR-ADA, later edit). Așa, ca în Germania. Păi ce, românul e mai prost? Dacă în Germania se poate, de ce să nu se poată în România? Că doar din țările civilizate luăm ce e mai prost.

Felicitări tuturor bloggerilor care au participat la petrecerea de lansare youtube.ro. Sunt sigur că, incisivi cum sunt, s-au întors cu răspunsuri din partea YouTube, și nu cu limba maro așa cum știm că le e.

Bravo bă!

PS: Da, aseară a fost ceva aiurea pe site-ul youtube. Da, nu o să auziți nimic despre asta de la nimeni, pentru că nu are cine să întrebe pe cine.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.