Cum e cu demisia lui Boc, și de ce nu a fost cel mai rău premier

Una scurtă. Am urmărit prezentarea viitorului premier azi pe la ora 8, parcă. O prezentare demnă, de bun simț, s-au spus lucruri logice despre care nu mai vreau să comentez pentru că nu are sens, am făcut-o de prea multe ori pînă acum și se pare că nu s-a înțeles.

Am apreciat anumite lucruri la Boc. În primul rînd că a stat pînă cînd am ajuns ca stat și ca reprezentare într-un loc cu apă calmă. În al doilea rînd că a preluat un post de sacrificiu, în care nu putea fi decît pierzător, și l-a dus la capăt cu responsabilitate. Cred că a fost unul din puținii premieri responsabili pe care i-a avut țara asta. Și nu în ultimul rînd, pentru realizări – realizări care sunt oarecum ‘pe negativ’. Nu am devenit o Grecie, nici o Spanie, nici o Portugalie, nici o Ungarie.

Cînd îl înjură toți din piață, sau de oriunde, eu unul am o provocare. Răspundeți coerent la întrebarea: ce ați fi făcut voi în locul lui? Gradul de seriozitate cu care veți aborda întrebarea va denota și cît de capabili sunteți și acord nota 1 pentru cei care vin cu ‘dictatorul Băsescu’ și ‘piticul’ și alte asemenea. Plus o recomandare să se spele pe dinți că pe creiere sunt lux.

A fost un premier bun? Poate. Rău? Nu cel mai rău, e clar. Genial? Deloc. Dar e premierul care a îndurat cele mai umilitoare replici cu stoicism, cu calm și cu profesionalism. Oamenii cu coasa, care tot vorbesc de pitici și de omorît și de alte asemenea, care purtau pancarte rușinoase despre el pe la mitinguri rușinoase în sine nu au reușit decît un singur lucru: să-l ridice din mediocritate prin profesionalismul cu care a răspuns tuturor criticilor. Și chiar dacă a avut scăpări, nu a avut derapaje – în timp ce adversarii lui politici derapau în voie la televiziuni.

Eu unul nu pot să nu-i mulțumesc lui Boc pentru ce a făcut bun. Felicitări pentru reușite, sper că a învățat din erori și că va ști să folosească experiențele mai departe în viața politică.

PS: Și da, am fost perfect de acord cu Băsescu în momentul în care a spus că soluția nevertebratelor de Antonescu, Ponta și cum-îl-cheamă, adică anticipatele, ar fi trimis România în 5 luni dezastruoase.


6 Replies to “Cum e cu demisia lui Boc, și de ce nu a fost cel mai rău premier”

 1. Diana

  O chestie de Prost-gust pe care Romanii o practica cu succes: tot felul de apelative! Îmi amintesc cu scarba de apelativele folosite la adresa Seniorului si a lui Ion Ratiu! Lipsa de educație în toată regula! Recunosc ca nu mai sunt foarte la curent cu ce se intampla in Ro, dar tind sa-ți dau dreptate in ceea ce-l privește pe Boc. Oricum dacă te uiti după cum au votat romanii din 90 încoace, părerea majoritatii este eronata! Trist este ca nu se realizează un adevăr simplu si la îndemână: atâta timp cât nu exista responsabilitate individuală(a fiecarui roman), indiferent cine va fi la putere tot nu va fi bine!

 2. Dorin Lazăr

  Nu părerea majorității e eronată cît e manipulată de oamenii greșiți. aici e buba. Cît despre apelative, mi se par imature, o expresie a cît de mult mai avem de învățat pînă putem să ne numim oameni civilizați

 3. Remus

  daca opozitia vrea comasate, nu o face de dragul romanilor, ci de al lor. Asta e de fapt meteahna generala a politicianului ( lipsa de afectiune purtata populatiei pe care o reprezinta ).

  Si aici ar putea exista o contradictie la prima vedere cu masurile de austeritate luate de Guvern. De fapt, aceste masuri au fost impuse de la distanta de FMI. Iar noi, ca niste copii ascultatori ce suntem, ne-am conformat. Ca toate oalele s-au spart in cap la Boc, asta e alta poveste. Chiar a rezistat 3 ani si ceva, si a fost schimbat doar din cauza protestelor. Not too shabby…

  Si PDL a furat la greu in anii astia, dar si PSD a facut-o inainte ( dovada ca “6 case” a fost in sfarsit dovedit). Daca era oricare alt partid in loc, si ala fura. Si tot la greu. Nu m-ar surpinde deloc ca anii viitori sa vedem cativa portocalii pe la puscarie ( cap de lista pentru “fericirea” mea ar fi Ioan Oltean, un dobitoc de clasa galactica ).

  Cel mai tare si mai tare ma dispera ca romanii au votat ceva in 2008, si acum in stare sa ** **** ** el de vot. Cata responsabilitate, dom’le 🙂

 4. Dorin Lazăr

  Eu unul cred că Boc ar fi fost schimbat oricum – pentru că PDL-ul are nevoie de o imagine nouă, mai curată. Protestele nu au foarte mult de-a face cu schimbarea lui Boc, cel puțin în viziunea mea.
  Votul din 2008 e una, ce se votează anul acesta e altceva. Plus că tot ce ajunge în presă sunt niște manipulări jegoase. Dar ce să-i faci?

 5. Blue

  Problema cu ziarele si cu programele de stiri e ca s-au indepartat de ideea de jurnalism adevarat, incetul cu incetul, iar lumea nu s-a prins de asta. Un adevarat canal de stiri doar FURNIZEAZA stirea (vezi Euronews), nu o DISCUTA sau o INTERPRETEAZA. Pentru ca acelasi lucru il faceau si comunistii, pe vremuri. Luau o stire si o interpretau si o rasuceau in asa fel incat sa dovedeasca capitalismul ca fiind sursa tuturor relelor. Imediat dupa revolutie, crainicul care prezenta atunci stirile a fost pensionat, pentru ca nu se putea abtine sa comenteze in jurul unei stiri. Ceea ce era intradevar, incorect. Insa, acum, acest fapt se intampla pe toate televiziunile. Si nimeni nu se simte deranjat. Dar asta e, avem memorie scurta, am uitat de unde am plecat. Plus comoditatea de a lasa pe altii sa gandeasca in locul nostru si sa ne seduca urechile atunci cand ii injura pe unii sau altii. Si nu observam ca, in timpul asta, subtil, ne mint. Te-au mintit o data, rusine lor. Te-au mintit de doua ori si ai inghitit-o, rusine tie.

 6. Dorin Lazăr

  Da, de acord – televiziunile și mai ales cele de știri s-au dus înspre ceea ce se numeste ‘yellow journalism’. Problema existențială a unei televiziuni de știri în România este că nu există atîtea știri încît să se umple agenda unei televiziuni serioase. În consecință apare comentariul, interpretarea și evident manipularea.
  Eu unul mă simt deranjat de ce se întîmplă. Dar opinia mea nu prea contează. Sau?

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.