Cum să inventezi știri, varianta ProTv

De cîțiva ani buni (vreo 4) televizoarele de la mine din casă sunt destinate în mare parte documentarelor și televiziunilor muzicale, în FOARTE rarele ocazii în care chiar îi dau drumul. Nici nu-i de mirare că nu mai sunt la curent cu realitățile românești.

Așa că atunci cînd primesc un link în care programatorii români nu invadează occidentul pornind din ‘Hackerville’ ci, din contră, creează ceva revoluționar, mă opresc și sughit:

Softul care aude de 4 ori mai bine ca omul

Pe scurt, eroii poveștii au inventat ceva atît de revoluționar, nemaivăzut, nemaiauzit încît toată lumea e dată peste cap: Recunoaștere vocală!

Nu că nu ar exista o mulțime de soft de recunoaștere vocală, din care cel puțin 5 produse sunt Open Source. Nu că Windows 7 are construit în sistemul de operare soft pentru recunoașterea vocală, și Windows 7 ieșea pe tarabe de prin Octombrie 2009. Ignorăm faptul că mulți hipsterași se lăudau că Mac-ul lor are așa ceva. Sau că iPhone-ul are așa ceva. Nu, nu asta e absolut criminal în știrea de la ProTv.

Ce e absolut criminal e că softul pe care îl prezintă oamenii ăia e un soft de sintetizare a vocii. Prezentatorii sunt atît pe lîngă subiect că nu se poate să nu te oprești pentru o secundă și să te întrebi: ăștia sunt tîmpiți? Nu știu cine le-a făcut textul, dar dacă mai era nevoie de o dovadă de cît de lipsite de temei sunt știrile, o aveți.

Haideți, oameni, privitori de televizor… Sunteți chiar atît de naivi?

PS: Știrea originală mi-a fost pasată de Anca.


One Reply to “Cum să inventezi știri, varianta ProTv”

  1. sibiu

    multe stiri sunt reluate dupa cateva saptamani, altele sunt “fabricate” si unele chiar nu sunt stiri. Sunt aberatii.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.