Cum se vede Pămîntul din spațiu

Uitîndu-mă la această secvență animată, nu pot să nu mă întreb: “oare cîți dintre noi mai visează să cucerească planete, sisteme solare și galaxii îndepărtate?”

Parcă am început să nu mai privim în sus – parcă ne pasă din ce în ce mai puțin de ce e în afara noastră, de următoarea limită, de următoarea graniță. Și parcă ne-am întors să stoarcem cît putem din ce cunoaștem – fără a avea curajul de a merge mai departe, de a explora necunoscutul. Parcă și știința a început să stagneze – semn clar al blazării. Nu ne mai pasă pentru că lucrurile astea nu se vor întîmpla în timpul vieții noastre… deci cui îi mai pasă?

Oare cîți dintre noi, privind aceste imagini, vom îndrăzni să mai visăm?

Colaj animat creat de James Drake, link via slashdot


7 Replies to “Cum se vede Pămîntul din spațiu”

 1. krossfire

  Daca nu mai visezi, nu mai ai nimic. It’s that simple. Speranta se agata de un vis, nu de ”mai multa speranta”. Eu s-ar putea sa ajung cosmonaut 😉

 2. Dorin Lazăr

  Eu în mod sigur o să devin chief la un mic google pornit de mine. 🙂 Normal, to each his own. 🙂
  Dar recunosc că nu m-am mai uitat de mult la cerul înstelat. Nu știu, tre’ să îmi găsesc timp și pentru asta 🙂

 3. Raluca

  “Parcă și știința a început să stagneze – semn clar al blazării.”

  Citesti jurnale, publicatii stiintifice? Despre care ramura(i) vorbim? Poti sa imi dai cateva argumente in favoarea acestei afirmatii?

 4. Dorin Lazăr

  În ignoranța mea nu mai știu exact de unde am luat informația. Era făcută o statistică a ‘noilor invenții’ – cele mai multe sunt în IT și se referă la patente software (thus bullshit) și anii 2000 și începutul 2010 arăta o activitate slabă pe mai toate domeniile (fizică, medicină, etc.).
  Dar am pierdut sursa, și nu mai reușesc să o găsesc.
  (Și BTW, 2011 pare totuși un pic mai activ)

 5. Raluca

  Am mai avut noi discutii despre zona IT si stiu ca am concluzionat cam ce ai concluzionat si tu aici, dar nu imi place ca ai zis despre stiinta la modul general. Mai ales avand in vedere vestile misto pe care le-am citit lately cu progresele din medicina. Si sunt sigura ca se intampla lucruri interesante si in alte domenii, doar ca noi nu suntem la curent cu ele.

  Do not say naughty stuff about science without having some arguments to back them up. 😛 I will be here to protest about it. 😀

 6. Dorin Lazăr

  Progresele recente sunt chiar foarte recente, zic eu – și mă refeream la o stagnare pe care am simțit-o în anii 2000. Dacă lucrurile se relansează, e de bine 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.