Cum se cumpără popularitatea pe Facebook

Azi de dimineață am fost întîmpinat de un salut prietenesc, în engleză. Am întrebat dacă ne cunoaștem, după care m-am dus la muncă ca orice om ce-și așteaptă concediul.

Între timp m-am și uitat un pic la cine m-a salutat. O poză de tipă cam urîțică, cu numai patru prieteni, care m-a găsit pe mine să mă salute din tot internetul. Cine sunt acești prieteni?

liberalii brasoveni
Ete poza că mi-e lene

Mno, cam ăsta ar fi un semn că tinerii liberali brașoveni (prieteni într-un colț cu domnișoara necunoscută) au început să-și cumpere popularitatea pe net. Și și-o cumpără cum pot și ei, numai că nu le reușește prea bine. Facebook s-a prins, și seara, cînd am ajuns acasă după o limonadă pe malul mării, am observat această notificare:

liberalii brasoveni (spam)Se pare că gruparea lui Tăriceanu mai tre’ să se chinuie un pic pînă să găsească o cale mai cinstită de a-și crește numărul de prieteni.

În plus, nu pricep de ce ar face chestia asta. Le aduce voturi? În mod sigur nu. Spammerii de prin Thailanda nu aduc voturi și nici nu aduc beneficii reale; în plus, chiar costă fix cît uleiul și zahărul pe care l-ar putea da la un pensionar ca să îl convingă că liberalismul românesc uslamist este calea cea dreaptă și adevărată.

Băieți, încercați să vă faceți o rețea de oameni pe bune; și o să vă simțiți mult mai bine cînd aveți 30000 de prieteni și 40000 de voturi în loc de 100.000 de prieteni și 250 de voturi. #doarzic.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.