Cupa Mondială din Brazilia

Voi vă uitați la cupa mondială din Brazilia? Am înțeles că începe azi turneul, și mi se pare cea mai plictisitoare chestie posibilă. O cupă mondială unde România nu e calificată, dar e “Bosnia și Herțegovina”, un fel de “Valea Călugărească și Urlați” ai fotbalului mondial. (Nu-mi pasă de calitățile lor fotbalistice. Nu insistați.)

Există mai multe motive să nu vă uitați nici voi la cupa mondială din Brazilia. De exemplu, pentru că majoritatea meciurilor vor începe de la ora 23:00 sau de la 01:00. Niște ore la care cel mai bun lucru pe care îl poți face e să dormi.

Apoi, poți să iei în considerare faptul că oricum nu poți scăpa de a afla scorurile de la mondial. O să le afli. O să fii mulțumit, de exemplu, că Bosnia și Herțegovina o să bată Iranul, și Iranul o să plîngă că nu e corect, că alea sunt două țări. Eu așa aș face în locul lor, sincer.

Sigur, o să spuneți, e vorba de fotbalul spectacol, și vă zic că nu, habar n-aveți despre ce vorbiți. Fotbalul de cupă mondială e un fotbal incredibil de plictisitor, pentru că e “o dată la patru ani” și pentru unele echipe (ca România) e o șansă unică în douăzeci de ani. Așa că joacă cel mai infect fotbal, sperînd să obțină măcar un egal. “Fotbalul spectacol” o să fie jucat la niște temperaturi mult prea ridicate; jucătorii abia o să poată respira pe căldurile respective.

O să rîdeți și o să-mi spuneți că e vorba de spectacolul din afara arenei. De bucuria fotbalului, care ne unește pe toți! Ca în această reclamă:

Eu vă zic că nu e despre asta; cupa mondială e despre bani, despre corupție, despre FIFA, despre faptul că fac cupa asta într-o țară sărăcită puternic de găzduirea cupei mondiale, care o să rămînă în pierdere teribilă, și, de exemplu, despre un oraș de pe Amazon care are un stadion de 42k locuri care a costat 300 milioane de dolari. Ca să vorbim despre costuri mari pentru niște meciuri care o să fie absolut plictisitoare.

Bun, FIFA sărăcește Brazilia asigurîndu-se că fotbalul va fi singura șansă de scăpare din sărăcie pentru două generații de brazilieni de-acum încolo. FIFA, care e o asociație non-profit cu un miliard de dolari în bancă, o asociație care va cîștiga mai mult de pe urma cupei mondiale.

Recapitulînd: fotbal plictisitor la ore nepotrivite, cu jucători care o să joace la temperaturi de 40 de grade, FIFA care sărăcește Brazilia, o țară mai coruptă, mai violentă, cu oameni mult mult mai săraci decît România, o țară renumită prin jucătorii de fotbal și prin femeile dezbrăcate de la carnavalul de la Rio (și pentru prostituate ieftine, dar asta e pentru cine chiar ajunge acolo).

Hai ai noștri!

carnival-rio-2014-27
sursa

3 Replies to “Cupa Mondială din Brazilia”

 1. SSSaiyan

  Dorine, în lunile iunie-iulie este iarnă în Brazilia, adică sezonul ceva mai răcoros, iar temperaturile variază între 18-19 grade și 24-25 grade Celsius, chiar și în miezul zilei. Vremea ideală pentru fotbal, cum ar suna un clișeu al lui Ilie Dobre. 🙂
  40 de grade de care vorbești tu sunt în ianuarie-februarie, atunci când are loc carnavalul de la Rio. De aceea domnișoara din imagine își permite să fie așa de exuberantă în goliciunea ei. 😉
  Cât despre FIFA care sărăcește Brazilia, am o vagă bănuială că brazilienii vor raporta profit în urma Cupei Mondiale. Și tot FIFA a decis ca acest campionat să se desfășoare aici. 😉
  Hai România !!!

 2. Dorin Lazăr

  Nu știu dacă citim aceleași știri, Sergiu, dar prin Brazilia sunt niscai revolte. 🙂 Cît despre jungla amazoniană… Nu știu. Sincer nu știu. O fi, e drept că nu m-am interesat prea tare.

 3. enzo

  Da sunt doar 24-25 C, numa bun de joc, cred ca momentele alea in care comentatorul anunta ca mai trebuie ca creasca temperatura cu inca 2-3 C ca sa se opreasca meciul sunt asa de “sare si piper”. Sa nu mai pomenim umiditatea…

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.