Da, corporațiile și multinaționalele sunt de vină

Pentru că plătesc taxele și impozitele corect, lucru care duce mai mulți bani la bugetul de stat. Pentru că angajează mulți oameni pe care îi educă, printre altele, să nu fie hoți și să nu încurajeze furtul. Pentru că susțin indirect un sistem bazat pe furt. Pentru că i-au învățat pe tineri să creadă că e nevoie de competențe pentru a fi într-o poziție mai înaltă.

Pentru că le cer angajaților limba engleză și ăștia se apucă să citească chestii care să nu treacă prin cenzura Antenei 3. Pentru că îi învață că șeful e la același nivel cu ei, și deci trebuie să răspundă pentru lucrurile pe care le face. Pentru că le dă speranța oamenilor că prin muncă cinstită se poate ajunge să ai o viață normală. Pentru că un concediu peste hotare nu a rămas un privilegiu de partid.

Pentru că le-a dat speranțe unora că pot face afaceri fără să fure. Pentru că i-au învățat pe tineri principiile sociale ale unei societăți normale. Pentru că organizează la sfârșitul fiecărui an colecte pentru centre de copii sau bătrâni. Pentru că sponsorizează concerte cu artiști internaționali valoroși. Pentru că sponsorizează echipe sportive sau evenimente culturale. Pentru că îi tratează pe toți cât de cât egal.

Pentru că au arătat oamenilor că se pot face lucruri și în România, nu doar afară. Pentru că în ciuda sistemului de învățământ defect reușesc să reeduce și să îi învețe pe oameni o meserie.

Pentru că au arătat că există și alte căi, corporațiile și multinaționalele sunt de vină.