Dar totuși ce se întîmplă?

Știu că am tăcut o vreme îndelungată cînd mă gîndesc la subiectul cu elefantul din cameră, adică faptul că a fost incredibil de cald luna asta. Ce e ciudat e nu că nu a nins (nici în ’89-’90 nu ninsese prea mult), ci temperaturile mari, care chiar că începuseră să-mi dea fiori (reci) pe șira spinării. Și înainte de toate, revolta mea: “datorită ăstora cu încălzirea globală nu o să aflu niciodată ce s-a întîmplat”.

Am aflat ce s-a întîmplat. Nu datorită ecologiștilor, ci cu ajutorul unui link de la Machiavellian, care spune și de unde vin temperaturile mari. Evident, de la soare. În Decembrie 2009 s-a detectat o creștere a activității solare, cu 22 (24 zic ei în headline) de pete solare noi.

Să speculăm un pic. Ce poate să însemne lucrul ăsta? E drept, e mai greu să începem să ne învinovățim pe noi înșine de încălzirea asta, dar nu e imposibil. Sunt sigur că în cele din urmă, noi suntem de vină. De exemplu, am putea da vina pe petele solare antropogenice, un fenomen datorat în mod clar bărbatului caucazian creștin heterosexual și misogin. Se știe că activitatea corporațiilor cere mai multă energie, în consecință s-a sporit exploatarea surselor cele mai importante de energie. Ce e îngrijorător e că în  cele din urmă, capitalismul (cel mai important inamic al mediului, conform Copenhaga), va ajunge să epuizeze soarele, și atunci va trebui să căutăm surse alternative de lumină.

După ce am luat-o pe ulei serios, să redevenim serioși și să vedem ce e îngrijorător. Cel mai îngrijorător e că oamenii deja s-au resemnat să spună că ‘e vina noastră’. E ușor să victimizezi și să disperi din cauza asta, următorul pas fiind să aștepți o instanță superioară să te pedepsească (în linii mari, cam asta face orice religie, asta a făcut și religia ‘global warming’, nu?). Și mai îngrijorător, nimeni nu vine cu explicațiile în văzul lumii, să fie auzite de oameni. Nu e profitabil. În fond, o religie are nevoie de adepți care să nu pună întrebări. Și asta și fac ecologiștii. Afirmă, nu se întreabă. Un om care se întreabă nu mai are nici o autoritate, nu???

Există, deci, o explicație științifică pentru ce se întîmplă. Puteți să o lăsați mai moale cu apocalipsa după Al Gore?


2 Replies to “Dar totuși ce se întîmplă?”

  1. Blue

    Ha Ha Ha ! (ROFL) Tu ai fi in stare sa dai vina si pe mama Omida, doar sa gasesti altundeva vinovatul ! Daca zici tu ca vremea s-a incalzit de la petele solare, asa o fi ! Dar nu-mi iese la calcul de ce la noi e cald, in timp ce in SUA si China sunt troienele cat gardul. Sau petele astea sunt indreptate direct spre Romania. Are soarele asta ceva cu noi, fir-ar sa fie ! Sau poate tot Basescu e de vina ?
    Scuza-ma, dar logica argumentelor tale sufera enorm. Exista dezechilibru si cu asta basta ! Da-l in masa de Al Gore, nu e cel mai mare ecologist, sunt sigur ca circula tot cu SUV ! Nu are toate raspunsurile, cum nici altii nu au. Dar daca bati un cui in casa si incep sa ti se crape peretii, nu cred ca nu te-ai opri un pic din treaba, ca sa vezi ce se intampla ! Punct. Daca unii isi dau aiurea cu parerea despre problema si nu te conving, nu inseamna ca nu exista o problema. Daca ai o problema de orgoliu si nu accepti ca poate cuiul tau e doar una din probleme (cu care probabil ai umplut doar paharul, existau deja probleme in structura), poti sa ai surpriza sa ti se darame casa. Toate marile catastrofe s-au produs datorita unui lant de evenimente, nu doar unuia singur.

  2. Dorin

    Dacă ai o explicație mai bună, cu ceva argumente științifice, ești binevenit. Dacă ai venit să te plîngi resemnat că ‘ceva s-a dezechilibrat’, atunci ești binevenit, dar nu te supăra dacă nu te iau prea tare în serios.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.