X-Men: Days from future past

x-men-days-from-future-pastX-Men: Zile din viitorul trecut este de departe cel mai bun film din seria X-Men făcut pînă acum. Probabil pentru că, spre deosebire de celelalte, există cîteva scene în care James McAvoy chiar joacă.

M-am dus la ultimul X-Men fără să-mi doresc foarte mult să ajung acolo. Mă așteptam la ceva mindless super-hero fun, și, într-un fel, fix asta am găsit. Dar e ceva mai mult.

Acțiunea începe într-o atmosferă lugubră, în care mutanții sunt vînați de ‘santinele’, niște super-mutanți care ar fi fost creați de guvernul mondial, cred, ca să vîneze elementele neplăcute din societate. Super-mutanții cu super-puteri se refugiază în ceva munți din China, unde se decid să-l trimită pe Wolverine (Hugh Jackman) înapoi în timp.

Ca orice film care implică schimbări în trecut și călătorie în timp, X-Men are lacune. Însă per total reușește să nu se împiedice în amănunte, și pentru oricine e destul de clar că se face doar un hand-over de la vechea distribuție X-Men la noua distribuție. Călătoria în timp e folosită ca pretext numai.

În rest, povestea are evident happy-end, are acțiune, are și efecte speciale, dar, mai ales, aduce într-un mod foarte plăcut aminte de sursa #1 pentru X-Men: benzi desenate. X-Men: Days from future past e o transpunere extraordinară în film a benzilor desenate, și vi-l recomand cu căldură.

PS: Niște păreri legate de scena cu Quicksilver care e de departe cea mai spectaculoasă. Deși pe locul întîi rămîn scenele cu Charles Xavier alcoolic.

Tot de menționat rămîne și evoluția lui Jennifer Lawrence, care e absolut încîntătoare pe ecran. Cred că o să dezvoltăm cu toții un fetiș pentru Jennifer Lawrence cca 2010-2014.


6 Replies to “X-Men: Days from future past”

 1. Raul

  Oh și tu. Nu înțeleg de ce mai toată lumea are impresia asta despre XMen. Mie mi s-a părut tot timpul mult mai tare decât restu (cu excepție Batman).

  Anteriorul în care toată povestea dintre Magneto și Charles și cum ajunge el în scaun cu rotile – bun. Înainte de asta când moare Jean – iar, chiar bun.

  Nici nu se compară cu chestii de genu Spider Man sau Superman. “Sunt la televizor, maaami! Acum e Spider man la televizor… îl omor!” – genul de intrigă. Chiar așa?

 2. Dorin Lazăr

  Cu alte cuvinte, problema cu X-Men a fost că au material mai bun decît au ieșit filmele. Mai ales ultimul din trilogie a fost criminal de prost. Primele două sunt mai bune, dar Days from future past e și mai bun. 🙂

 3. Bogdan Popa

  Sper s-apuc să văd și eu Days of Future Past săptămâna asta. Am rămas cu un gust foarte plăcut după First Class și din trailer mă așteptam ca DoFP să fie cel puțin la fel de bun. Mă bucur că articolul tău mi-a confirmat asta 😀

 4. Andreea

  Deci bai… Ca nu pot sa-ti zic decat “bai”… cum sa zici de viitorul meu sot, domnul McAvoy ca – citez: “există cîteva scene în care James McAvoy chiar joacă”?! Cum? Ca nenea asta a fost superb si in Filth, si in Wanted, si in First Class (si stii tu unde sunt review-urile alea, nu facem reclama! 😛 ). Am dezvoltat un usor crush, bear with me.

  Iar Jennifer Lawrence si cu Nicholas Hoult (pe care nu-l speram asa capabil, chiar daca mi-a placut Warm Bodies) sunt din ce in ce mai buni si mai pusi pe treaba. Mental note: de urmarit Nicholas Hoult, cum l-am urmarit pe Eddie Redmayne.

  Iar Quicksilver… Scenele cu el sunt fix ce era nevoie – nu foarte multe efecte intruzive in restul filmului, si toate armele indreptate pe o scena care are de toate – actiune, umor, drama, suspans… Iubire, daca sustineti iubirea intre Wolverine, Charles si Magneto, cu un side de Quicksilver, dar cumva ma indoiesc ca asta e un fan fic in dezvoltare.

  Divaghez, insa. Si o s-o mai fac.
  X-Men e o serie cu foarte mare potential, si nu o sa inteleg de ce il tot baga la inaintare pe epuizatul de Jackman, caruia i se vad ridurile din patul meu de-acasa, dar ma rog. Gusturile nu se discuta, se injura. 🙂

  Per total, filmul m-a facut sa plang si sa rad in sala, chiar daca eram venita singura, dar faptul ca si restul publicului rezona in timp real cu actiunea de pe ecran m-a convins ca nu sunt doar eu nebuna. 🙂

 5. Dorin Lazăr

  Jackman dintotdeauna mi s-a părut foarte bun ca Wolverine, nu știu cum să-ți explic. A intrat bine în pielea personajului, i se potrivește foarte bine… Nu știu ce vă plîngeți voi că omul a îmbătrînit. Da, a îmbătrînit ca toată lumea, dar încă mi se mai pare bun pentru rol. Just saying.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.