De ce a fost doliu național pentru cei din Muntenegru?

RomâniaDoliuMulți se întreabă pe bună dreptate de ce Ponta a declarat doliu național pentru niște oameni care și-au pierdut viața din cauza unui șofer român prea grăbit pe șosele pe care nu le cunoștea. Și au început oamenii să speculeze: unii se gîndeau că o fi vreo somitate printre cei care au murit acolo.

Eu însă cred altceva: eu cred că accidentul din Muntenegru a devenit o chestiune foarte importantă pentru că presa nu avea alte știri. Sigur, a fost treaba cu Steaua care a primit ceva pedeapsă cu suspendare. Dar în rest? Băsescu nu a mai făcut gafe majore, Antonescu nu a mai dat declarații aiuritoare legate de proiectul constituției, să aflăm că vrea să facă din ea manual de supraviețuire în munți. Lumea e în vacanță. Nu sunt știri. Deci ce facem?

Facem prima știre o știre majoră, pe sistemul Elodia. Și cine ignoră puterea mass media, iată că ajungem să declarăm doliu național pentru niște oameni care mergeau la mare. Nu am avut doliu național pentru Corneliu Coposu, pentru Octavian Paler, pentru Eugen Ionesco, pentru Petre Țuțea, pentru cei 12 militari morți la Tuzla, pentru mai nimeni. Dar avem pentru niște excursioniști și șlapii pe care îi purtau.

De ce am avut doliu național pentru un șofer nesăbuit? Ce va însemna asta? Va însemna că data viitoare vom fi mai atenți cum dăm carnetul de șofer, sau ceva de genul? Va schimba ceva în ființa națională, acel ceva ce îmi va permite și mie să-mi iau inima în dinți și să îmi iau carnetul de șofer? Nu, nici gînd. Mîine, poimîine deja o să uite lumea de ce a ținut doliu național.

Pentru că știrile de mass-media rezistă doar 2 săptămîni. Și, din păcate pentru cei afectați de accidentul din Muntenegru, peste 2 săptămîni atenția hiperbolizată pe care le-a dat-o presa va dispărea.

Și atunci o să ne dăm seama că în ziua în care a fost doliu național pentru cei din Muntenegru, guvernul a avut pe masă 22 ordonanțe de urgență.

Imaginea via Brașovul Tău


8 Replies to “De ce a fost doliu național pentru cei din Muntenegru?”

 1. blunthead

  Pentru că în acest caz chemarea șaormei este mai puternică. Pentru că Românica se identifică mai ușor cu acest eveniment decât cu celelelalte menționate.

 2. liviu

  Sincer am inceput sa ii caut – sa adun in jurul meu oameni care imi impartasesc ideile si valorile in speranta ca poate cumva vreodata se va putea misca ceva aici ….

 3. Diana

  Un singur cuvant am de spus: politica!
  In rest, Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei morti si sanatate celor care au scapat 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.