De ce dorinlazar.ro (ghid de folosire al blogului)

Dorinlazar.ro e un proiect ceva mai mare decît blogul meu original de pe wordpress. Și asta pentru că am încercat să adun trei tipuri de conținut – conținutul original de pe wordpress, conținutul tehnic de pe blogspot și conținutul ‘entertainment’ de pe Cronica Muzicală.

În același timp nu vreau ca cititorii vechi să fie dați peste cap de schimbarea asta – și chiar dacă nu am anunțat schimbarea decît pe blogul de wordpress, cred că majoritatea ‘clienților’ de pe celelalte bloguri au ajuns la ele de la acel punct de origine. Deci ar trebui să fie ok.

De asemenea, motivele pentru care am păstrat segregarea între conținutul blogului, conținutul tehnic și cel de entertainment rămîn. Nu vreau ca blogul meu principal să devină supraîncărcat cu lucruri neinteresante pentru cititorii obișnuiți. Articolele tehnice nu sunt pe gustul tuturor, și au o rată de apariție haotică: pot să am săptămîni în care să postez foarte multe articole tehnice și prea puține lucruri în părțile celelalte. De aceea am vrut ca împărțirea să rămînă, și chiar dacă postez într-o singură interfață, cititorii pot alege să vadă numai o fațetă a site-ului meu.

Iată de ce am oferit posibilitatea de a vă înscrie la fiecare din aceste porțiuni ale site-ului. Pentru cei care folosesc RSS, feed-ul implicit va da doar conținutul nespecializat al blogului. Aveți în dreapta posibilitatea de a alege la care din fațetele site-ului să vă înscrieți – dați click pe oricare din categoriile care vă interesează – de asemenea, puteți să alegeți opțiunea de a primi update-uri de la toate postările – meniul din dreapta este cît se poate de descriptiv.

Pentru cei care nu folosesc RSS: de ce nu o faceți? RSS (iconițele portocalii din dreapta, de sus) vă permit înscrierea la conținut. Asta înseamnă că dacă vă abonați cu un cititor de RSS feeds la blogul meu veți fi notificați de fiecare schimbare, fără a trebui să îmi cercetați site-ul zi de zi 🙂 Sunt suficient de leneș cît să nu postez regulat 🙂 Cititorul meu favorit de RSS feeds este Google Reader – dar voi puteți să alegeți altceva – un client de desktop ar putea fi și el interesant 🙂

Bun, motive în plus pentru dorinlazar.ro – va fi un loc unde sa-mi postez proiectele mai mari ce vor urma. Chiar dacă e distractiv să pun sursa proiectelor prin locuri gen code.google.com, m-aș simți ceva mai bine știind că pot să închid sau să deschid cînd vreau proiectele mele.

Sper să vă placă locul ăsta. M-am străduit să-l fac cît de primitor se poate (sper eu, nu și pentru crackeri). Aștept sugestiile pe pagina pe care o puteti accesa în dreapta sus. Și de asemenea (poate ar fi trebuit să încep cu asta) dar mulțumesc Ralucăi că m-a ajutat să fac dorinlazar.ro un loc mai prietenos și mai plăcut de vizitat 🙂

Vizitare plăcută!