De ce îmi displace 1 Aprilie

1 Aprilie e sărbătoarea aia în care oamenii lipsiți de umor fac glume – și cel mai des glume destul de nesărate, pentru că, să nu uităm, sunt oameni lipsiți de umor. Poate că acum 20 de ani situația era ceva mai ok, dar acum, cu social media și cu comunicarea instantanee s-a umplut de oameni care fac glume tovărășește, prin corporație. Și e obositor. Ziua de 1 Aprilie, în care cel mult mai apărea câte-un RFC glumeț sau ceva similar, a devenit acum inundată de știri false, și lumea face rondul pe la toate corporațiile să afle care e glumița.

Și sunt glume lipsite de umor făcute de oameni din marketing, dar nu numai asta – sunt chestii obositoare. Și, mai ales, 1 aprilie e prima zi din al doilea trimestru al anului – e momentul în care debutează programe trimestriale ale diverselor companii. Microsoft are acum conferința Build 2016, când anunță ce lucruri interesante mai face, și nu mai știi ce să crezi în materie de știri despre Microsoft. Mă uit de exemplu la știrea că RedHat, JetBrains și Unity au intrat în Technical Steering Group-ul DotNet Foundation, și nu știu dacă să o cred (e posibil să fie adevărată, fiind datată 31 martie, dar știrea a apărut pe 1 Aprilie). Și glumele în general nu mai sunt tot timpul foarte clare, în fond o glumă de 1 Aprilie trebuie să aibă parfum de credibilitate.

Îmi displac și glumeții de serviciu care nu fac glume corporatiste – măcar glumele corporatiste sunt făcute cu gândul la investitori și la diversele constrângeri legale, dar glumețul care îți face o glumă de 1 Aprilie nu are astfel de opreliști. Și de obicei farsele de 1 aprilie sunt lipsite de bun simț și de limite – iar dacă nu le guști tu ești ăla lipsit de simțul umorului. Niște brute găsesc momentul perfect pentru a face ceva fără niciun pic de măsură și gust. Din cauza asta de 1 aprilie și nu numai încerc să evit astfel de glumeți – cel mai des sunt inutili, brutali și lipsiți de umor.

april-fools-day-2015-prank-meme


5 Replies to “De ce îmi displace 1 Aprilie”

  1. Dani

    1 Aprilie ar trebui numita Ziua Glumelor proaste. Am auzit de o faza in care Google a facut o gluma proasta si a dat afara prin mail mai multi angajati. Dupa aia si-au cerut scuze dar oamenii, evident, nu prea au gustat “gluma”.

  2. rivi

    cea mai buna descriere a zilei: “1 Aprilie e sărbătoarea aia în care oamenii lipsiți de umor fac glume”. nice one!

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.