De ce nu mă mai uit la fotbal

M-am uitat în seara asta la un meci plictisitor spre anost. Drept îi că țineam și încă țin cu echipa care a luat bătaie, și nu puteam să nu mă iau de toate lucrurile pozitive zise despre ‘ăilalți’. Poate că pus în situația să ții cu ăla care pierde te uiți cu o minte mai clară la meci, și îți dai seama că lucrurile nu stau chiar așa cum zic cei care comentează.

Pentru că ăsta e motivul nr. 1 pentru care nu mă mai uit la fotbal: faptul că trebuie să mă entuziasmez la chestii absolut plictisitoare, și pentru 3 minute de faze spectaculoase trebuie să pierd 105 minute pe puțin (că nu poți face nimic serios în pauza aia). Mă amuza faptul că în mijlocul jocului anost comentatorii se entuziasmau: “este divin felul în care Messi atinge mingea” (a primit o pasă) sau “fiecare atingere e perfectă” (a făcut o preluare). Ca să nu mai vorbim despre jocul ‘perfect’, și despre faptul că ar trebui să strigăm cu toți: “Barsa! Barsa!” (știu că nu așa se scrie) pentru jocul de fotbal perfect pe care l-au practicat. În fapt o plictisitoare apărare vreme de 80% din timp. Sau, evident, despre faptul că “Barsa” a fost imbatabilă astăzi, lucru evident în virtutea faptului că nu a fost bătută de Manchester, dar “NIMENI n-ar fi putut să învingă jocul romantic al Barsei în această seară”. Nimeni, pentru că erau programați cu Manchester United în seara aia.

Nu mă mai uit la meciuri pentru că mă enervez teribil pe toate porcăriile astea pe care le aud debitate cu o viteză extraordinară. Nu mai suport să aud că “regizorul italian (al transmisiei) știe fotbal foarte bine”, asta pentru că l-a arătat pe un jucător despre care tocmai vorbeau tembelii de comentatori. Se întrec deștepții în superlative care mai de care mai idioate, și povești patetice debitate de zece ori în decursul a zece minute. Se fixează pe niște aspecte absolut neimportante (ăla e scund și dă cu capul, wow!, ce tare!) și le repetă, și le repetă, și le repetă.

Nu mă mai uit la meciuri pentru că prefer să mă uit la rezumate – 90 de minute sunt pur și simplu prea mult pentru a îndura astfel de debitații. De-asta probabil nu o să mă mai uit la nici un astfel de meci decît dacă între timp mai fac și alte lucruri folositoare omenirii, precum să salvez de la înec oameni, să salvez pădurea amazoniană stingînd televizorul sau să inventez noi somnifere pe bază de concentrat de joc romantic și fotbal perfect.

Voi de ce vă uitați la meciuri?

PS: Și apropos, meciul ăsta chiar a fost plictisitor răăăăăăăăăăăăăău.


12 Replies to “De ce nu mă mai uit la fotbal”

 1. Raluca

  Noi nu ne uitam la meciuri. Ba mint, matsele mai au tendinte din astea, dar e din cauza ca sunt plictisite rau si mama lor joaca NFS si nu au cu cine sa se joace. Deci da, nu ne uitam la meciuri. 😛

  Asteptam sa vedem cati ne vor lua exemplul. 😀

 2. Ovidiu C.

  There you have it: Barça (AltGr-=, c).

  Da, nici eu nu mă uit la meciuri. Nu m-am uitat niciodată pentru că nu-mi place fotbalul (sau de fapt cam orice alt sport).

  În rarele ocazii când mă uit la TV (cam o oră pe săptămână), mă uit pe vreun Discovery. Ar trebui făcută o petiţie să-ţi poţi lua de la RCS doar pachet cu Discovery-urile, fără alte bălării.

 3. dorinlazar

  Ar trebui, aş fi de acord. În afară de descopery-uri şi HBO, nici noi nu prea vizităm alte canale.
  Şi da, ştiu că Barça, dar eram eu obfuscat. 😛

 4. Mithrandir

  Eu cred că în România prea mult se uită lumea la meciuri. E un fel de îndobitocire voite, la fel ca manelele și politica de doi bani.

 5. dorinlazar

  Meciurile nu sunt o problemă din punctul meu de vedere – sunt un mod de relaxare, chestionabil, dar valid. Mai degrabă faptul că oamenii îngurgitează toate inepţiile respective şi se ridică din faţa televizorului fără pic de spirit critic. Pur şi simplu au mîncat pe pîine părerile celor care vorbesc acolo.

 6. elena

  Poate vrei sa incerci sa te uiti lasah daca fotbalul e plictisitor, dar la televizor!
  Nu e acelasi lucru sa vezi un meci pe stadion sau prin televizor. Poate e enervant sa auzi comentarii tampite, eiii in cazul asta concentreaza-te pe joc, iar daca vrei sa vezi pumni in gura mergi la box.

 7. elena

  extrem de ‘destepta’ afirmatia 😀 😀 ca si urmatoarea: Eu cred ca in Romania sunt prea multi intelectuali care se uita la meci in timp ce asculta manele si fac politica de 2 lei ca altceva nu stiu.

 8. dorinlazar

  Nu cred că țăranul român e în vreun fel diferit de orice fel de țăran din lumea întreagă. Poate doar țăranul de oraș e de mai puțin timp orășean.
  Cît despre intelectuali, nu cred că se uită la meci în timp ce ascultă manele și și fac politică. Dar aici fiecare are dreptul să fie subiectiv. 🙂

 9. elena

  cometariul meu era pt Mithrandir care a amestecat intr-un mod puturos capra cu varza. O sa incerc sa nu dezvolt tendinte de chat pt blogul tau 😉

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.