De ce să nu trăiască Teodora?

S-a vorbit mult despre asta. S-a vorbit despre faptul că dacă Teodora nu ar fi fost fiica Lianei Stanciu şi a tipului de la Bere Gratis (sau ce altă trupă ar fi fost) nu s-ar fi adunat atîţia bani.

Aşa e.

Ce e rău în a avea prieteni precum Mihaela Rădulescu? De ce le scoateţi ochii cu chestia asta? De ce nu puteţi să vă bucuraţi pentru Teodora? Doar pentru spiritul de frondă?

Poate ar trebui să ne întrebăm alte lucruri. De ce e nevoie de 100.000 de euro ca să salvezi un copil? De ce trebuie să îl duci în Viena ca să îl salvezi? De ce am ajuns să cîntărim viaţa unui copil în euro?

Ce păcat. Să ajungi să te superi că un copil a fost salvat (şi că poate din cauza lui va mai fi salvat încă unul…). E mare păcat.


9 Replies to “De ce să nu trăiască Teodora?”

 1. Botache

  Ti-am mai explicat si ieri chestia asta. Nu e vorba ca ii doresc raul fetitei, cei care au comentarii rautacioase la adresa acestei situatii. E pur si simplu frustrarea omului de rand, care stie ca oricat de mult s-ar agita el, nu ar avea aceleasi rezultate si problema lui nu ar fi rezolvata. Degeaba predicam noi o treaba. Omul tot frustrat ramane din pricina inegalitatii. Si eu zic ca nu prea poti sa il invinovatesti. Are si el dreptatea lui.
  Ar trebui ca aceste tratamente sa fie accesibile mai multor oameni,nu doar vIP-urilor si celor cu multi bani. SI in fond si la urma urmei, asta e ze big buba.

 2. Botache

  Sunt total de acord cu ce spui, dar dupa cum vezi, nu exista asemenea initiative. Cum lupti pentru asa ceva?

 3. dorinlazar

  Atunci să lupte pentru un sistem medical mai bun, nu să se plîngă că de ce o salvează pe Teodora…
  Da, omul simplu are sechele. Şi eu aş avea. Dar nu Teodora e de vină.
  E doar o dovadă că suntem inconsistenţi în umanitatea noastră. Oricum problema e mai mare de un singur copil.
  De ce în Viena există spital care să poată face operaţia asta şi la noi nu? M-am întrebat de cînd eram ţînc şi am văzut primele astfel de anunţuri (şi primele ţepe de asemenea). Soluţia nu ar trebui să fie cheta. Soluţia ar fi să facem un spital care să rezolve astfel de cazuri. Pe principiul că decît să îi dai peşte omului în fiecare zi mai bine îl înveţi să pescuiască.
  Mai bine un spital rar folosit decît zeci de mii de chete.

 4. Sam

  Saraca Teodora nici nu stie in ce lume s-a nascut. O tara in care ne batem joc zilnic unii de altii, sintem campioni chiar la asta, in care nu stim cum sa agonisim avere mai repede. Insa nu stim ca de fapt ne furam caciulile unii altora. Ajungand sa nu dai un ban pe cel de langa tine este lucrul cel mai rau, cel mai demoralizator pentru o societate care se vrea totusi civilizata. Ce-mi provoaca insa greata este sa vad doua fufe (AM si MR ca m-am saturat de numele lor deja) la tv, pe canale rivale, exprimandu-si frustrarile si aratand cat de inimoase si umane sint ele de fapt, si cat de mult se zbat ele pentru salvarea “tuturor romanilor”. Haisa fim seriosi. MR-ei nu i-a pasat decat de justificarea multor ciudatenii pe care le-a facut in demersul ei, vorbind mai bine de 45 min despre numai tampenii, in timp ce invitatul cel mai important, de la care asteptam cel mai mult sa aud, adica ministrul sanatatii, a stat pe tusa nefiind intrebat mai nimic. Iar pe celalalt canal de dezinformare, al lui Vantu, simultan!, era cealalata fufa – aproape mamica – la fel, uitand ca exista un subiect mai important decat frustrarea lor, adica Teodora. Mi s-a facut efectiv sila de amandoua, pentru ca imi dau si singur seama ca doar una poate fi “printesa Diana” a rromanicii, ca nu e loc de 2, si ca de ani de zile amandoua tanjesc la “titlu”. Daca erau fiinte cu bun simtz nu apareau la TV pe aceasta tema. Campanie se putea face si fara emisiunile de aseara. Nu aveau ce justifica. Acum au. Nesimtirea.

 5. dorinlazar

  Nu am urmărit lupta dintre cele două cavalere ale binefacerii pentru că nu urmăresc televiziunile româneşti. Nu mi se pare cel mai potrivit lucru, dar dacă doamnele cavalere strîng mai mulţi bani pentru o cauză nobilă, aşa să le rămînă numele. Că aş vrea o cu totul altă direcţie pentru banii aceia, adică ceva mai durabil, aia e altă treabă. Pînă atunci, le aplaud eforturile şi le anunţ că mă doare în cot că se ceartă între ele.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.