Deadpool (2016)

Aș fi vrut să scriu articolul ăsta să vă spun că Deadpool e un film bun. Sau să vă spun că Deadpool e un film slab. Din păcate, Deadpool e un film cât se poate de plictisitor, la care singura glumă amuzantă e în genericul de început când se ia ideea de slow-motion din Watchmen și în loc de numele actorilor care joacă în film se pune o descriere “pe bune”. Practic gluma este: “Hollywood-ul face orice prostie să arate într-un fel epic, dar de fapt e foarte superficial”.

Din păcate astea sunt toate glumele din Deadpool. Ai văzut genericul, poți să mergi acasă că ai văzut tot filmul. Când am ajuns la minutul 30 și nu am râs deloc m-am gândit că e o problemă cu mine, când m-am uitat la telefon și trecuse fix o oră de la începutul filmului m-am bucurat, fiindcă nu mai sunt decât vreo 50 de minute din film.

Și nu e un film slab. Dar nu e nici bun. E un film mediocru, cu glume cu multe referințe. Am zâmbit vag la gluma cu “căderea de supererou”. Vag. Pesemne semi-somnul în care căzusem îmi amorțise puterea de a reacționa.

Ceea ce face Deadpool e să ia glumele pe care le fac eu ca spectator și să le pună pe umerii unui personaj tembel. E un fel de a zice: “astea sunt cele mai bune glume pe care le face lumea în sală la celelalte filme” și “știm că nu aveți umor, râdeți la astea data viitoare când mergeți la un film cu super-eroi”. Au luat reacțiile publicului și le-au vândut pe post de film, să ne amintească că nu avem umor.

De câte paragrafe mai e nevoie ca să vă conving că m-a plictisit Deadpool?

Ar fi trebuit să am mai multă încredere în ce zicea Ovidiu despre film
Ar fi trebuit să am mai multă încredere în ce zicea Ovidiu despre film

12 Replies to “Deadpool (2016)”

 1. Sabotor

  Mie mi-a placut. Nu pentru “umor” ca exceptand 2-3 faze nici macar n-am zambit, dar pentru ca in sfarsit s-a facut un film cu un super erou care nu-i dus de nas timp de 90 de minute de catre personajul negativ; personaj negativ care e evident pentru toata lumea, mai putin pentru super erou.

 2. radu

  Filmul e rapid, amuzant, umor infantil nu englezesc (logic) – parca scris de Pitici gratis. E peste majoritatea filmelor cu super eroi – daca e sa ma intrebi pe mine, nu ca nu ar fi unele bune ca Watchmen. Am am ales in loc sa ma uit cu a mea la how to be single :)) mai bine ne uitam fiecare singuri la ce ne place, si nu am regretat, am ras la cateva faze, dar lumea radea in sala pe rupte, cu cat esti mai tanar cu atat razi mai bine la el – cred. Plictisitor mi s-a parut Revenant, mai ales ca era si lung, desi are niste faze fast paced interesante. Cateodata trebuie musai sa vezi un film cu ochii tai ca sa te convingi, mai ales unul despre care se face multa reclama.

 3. Bogdan B.

  E într-adevăr mediocru ca film dar e EXCELENT ca film cu Deadpool. Respectă uimitor de mult spiritul personajului sursă. De aici și entuziasmul multora, inclusiv al meu.

  E un mic miracol faptul că a fost ecranizat în forma asta dar la fel de mult mult mă miră și recepția cu care a fost primit, e un personaj mai de nișă, nu e din categoria Batman / Superman / Avengers / X-Men.

  Acum sunt tare curios să văd ce comentarii vei primi și dacă te vor ataca mai multe persoane pentrul faptul că ai numit filmul “plictisitor” decât au făcut-o la articolele despre cartea lui Cărtărescu și Antena 3.

 4. Dorin Lazăr

  Revenant nu am răbdare să îl văd în cinema.

  Deadpool m-a mirat cu faptul că nu m-a atins în niciun fel – în afară de generic chiar nu am râs la nimic, și după primele 60 de minute îmi căutam telefonul, ceea ce nu mi se prea întâmplă (nu mi s-a întâmplat la Pride and Prejudice and Zombies, de exemplu).

  Îmi plac filmele cu supereroi, poate că e și genul acela de umor simpluț, curat, care măcar mă face să zâmbesc. Cred aici că nu am reușit să fac o conexiune cu personajul, altfel nu-mi explic de ce eram așa în disonanță cu sala (da, se râdea în prostie).

 5. Dorin Lazăr

  Nu cred că o să stârnească astfel de reacții – cred că oamenii înțeleg că e vorba de părerea mea (ăia culți, care citesc Cărtărescu, nu sunt umblați prin lume să afle că e ok să ai păreri diferite, chiar distrugător de diferite)

 6. krossfire

  Concluzia generala (venita din agregarea recenziilor si box office) spune ca e un film peste media categoriei (o categorie care face si bani si fani, deci o categorie placut exploatata in ultima vreme). O aprob in totalitate 🙂

 7. Dorin Lazăr

  Da, filmul e peste media categoriei, însă din punctul meu de vedere a eșuat la partea de comedie. Pe de altă parte s-ar putea să nu mai fiu în publicul țintă.

 8. krossfire

  Ba tocmai, ca esti (nu-i film pentru adolescenti si pustani), doar ca au existat si multe referinte la universul Marvel si la “comic book geek” stuff. Personal, am fost mai amuzat de referintele la X-Men decat de obscenitatile scapate printre randuri.

  Altfel, ma bucur pentru Ryan Reynolds pentru simplul motiv ca alegerile neinspirate de roluri il transformasera intr-un actoras de comedie-actiune de mana a doua, cand omul chiar are potential (iar un succes de casa constant – Deadpool va avea continuari – ii va permite sa aleaga si altfel de titluri). The Voices, Buried, Paper Man… e ceva potential acolo, dar prea multe alegeri dubioase.

 9. Dragos

  Stiu ca ai deja destul material pentru articole, dar mi-ar place sa-ti citesc parerea despre Watchmen. E cumva in pregatire?

 10. Dorin Lazăr

  Watchmen e văzut de multă vreme, mi-a plăcut comicbook-ul foarte mult, și filmul e chiar reușit, clarifică destul de bine firul epic întortocheat al lui Moore

 11. animal00

  watchmen e misto, dar e alta categorie. Si e mult mai nisat, chestie usor de vazut si in cifrele de la boxoffice.
  Despre deadpool pot sa spun ca il astept pe torenti*

  *l-am vazut doar de doua ori la cinema si mi-a placut maxim, dar plm, ajunge de doua ori.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.