Depeche Mode – Fly on the windscreen

Pe vremea cînd căutam un nume pentru blogul meu ascultam foarte mult Depeche Mode. De-abia descoperisem albumele vechi, pre-Violator, în care mai puteau fi confundați cu o trupă de electro-pop, iar Fly on the windscreen, cu titlul atît de ciudat, m-a atras instantaneu.

Evident, musca de pe parbriz e o metaforă (au, ce urît sună în românește). Este o metaforă pentru sfîrșitul care ar putea să vină oricînd, pe neașteptate.

Sound-ul e deosebit pentru perioada din care provine și pentru genul de trupă care o cîntă. Considerați o trupă electro-pop, DM au reușit să iasă din tiparele ușurele ale genului și să pună greutate, creînd o nișă exclusivistă. Pentru mine, Fly on the Windscreen e începutul lui Depeche Mode ca o trupă multi-dimensională, cu greutate, mesaj și forță.

Ladies and gentlemen, the title song for this blog:


4 Replies to “Depeche Mode – Fly on the windscreen”

  1. Elena I.

    Când am citit prima dată blogul tău m-am gândit fix la piesa Depeche 🙂 În altă ordine de idei, chiar că sună urât tradus în română… sper să nu-i mai vină vreo idee buclucaşă lui socaciu :)).

  2. Dorin

    🙂 Socaciu nu o să se lege de Depeche Mode, că dacă versurile nu sunt scrise de Adrian Păunescu nu există valoare. 🙂 Pe de altă parte, acum că bardul lui favorit e dus… cine știe ce idei îi vin. Aia cu forțatul dublajului e comic, dar ar fi interesant de aplicat la piesele muzicale :)) Nu de alta, da’ să aibă mai multă valoare și muzica. Păi ce ne trebuie Lady Gaga, nu o avem pe Andreea Bănică, ce, ea nu știe să cînte ‘fa-fa-fa-fața de popopopokăr’?

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.