Despre importanța diacriticelor

Mai postez încă o dovadă că toți cei care au o afacere și vor să o promoveze pe internet TREBUIE să folosească diacritice corect. E simplu, după cum am explicat în postările anterioare, și nu numai că e simplu dar e și necesar.

Exemplul de mai jos a apărut acum cîteva minute pe Facebook. Nu e singurul, dar e suficient.

Executam-fete

Oamenii de omenie, eroii acestei postări, execută fete. De ce execută fetele? Nu știm, și într-o țară care respectă drepturile omului așa ceva ar trebui să ne șocheze. Mai mult, le execută la cerere din 100 de modele (hai mă, nu puteați lua și voi de-ala mai urîte?).

Bine, de fapt ei nu execută, ei le executau, pe principiul ‘fiind băiet păduri cutreieram’. Acum s-au lăsat de treaba asta. O fi bine? O fi rău? Folosiți diacritice oameni buni că e ușor, și uite că fac mișto de voi potențialii clienți.

Comments

Despre importanța diacriticelor — 11 Comments

 1. acu’ sincer, numa’ un idiot n-ar intelege ce au scris respectivii. 😉
  stii faza aia ca daca ai elimina fiecare a doua litera dintr-un text tot ai fi capabil sa-l citesti? are de-a face cu materia cenusie, bla bla…

  • comunicarea sub orice forma e mai importanta decat detalii de acest gen.
   altfel, laud initiativa si staruinta ta. eu zic mereu ca un lucru bun e cel facut corect pana la capat. cei ca tine, manifestati acest principiu prin scriere.

  • Detaliile de acest gen sunt importante, zic eu, pentru că îmi amintesc de nouvorba lui Orwell. Mi-e teamă să nu cumva să uităm să gîndim românește, ăsta e un lucru important…

  • mai important e sa gandim… natiile sunt un efect secundar al evolutiei omenirii.
   oare cum ar fi daca maine ne-am trezi ca nu mai exista natii si granite?

 2. Aici era clar. Dar citez de pe alt blog: ”Raul “exista” pentru ca ii dati atentie…”
  Sau dintr-un text oarecare: „Se simtea ca un tanc.”

  E mai puțin clar 😛

  Și oricum, nemții și ungurii scriu cu diacritice în mod curent pe net. Nu suntem singurul popor blestemat cu ele – și se pare că utilizarea lor nu e chiar așa de grea.

  • Mișto de tot!

   Ne putem gândi și la faptul că sunt popoare care au scriere alfabetică fără vocale (scrierea vocalelor fiind marea invenție a grecilor antici). Acolo confuzie …