Despre importanța diacriticelor

Mai postez încă o dovadă că toți cei care au o afacere și vor să o promoveze pe internet TREBUIE să folosească diacritice corect. E simplu, după cum am explicat în postările anterioare, și nu numai că e simplu dar e și necesar.

Exemplul de mai jos a apărut acum cîteva minute pe Facebook. Nu e singurul, dar e suficient.

Executam-fete

Oamenii de omenie, eroii acestei postări, execută fete. De ce execută fetele? Nu știm, și într-o țară care respectă drepturile omului așa ceva ar trebui să ne șocheze. Mai mult, le execută la cerere din 100 de modele (hai mă, nu puteați lua și voi de-ala mai urîte?).

Bine, de fapt ei nu execută, ei le executau, pe principiul ‘fiind băiet păduri cutreieram’. Acum s-au lăsat de treaba asta. O fi bine? O fi rău? Folosiți diacritice oameni buni că e ușor, și uite că fac mișto de voi potențialii clienți.


11 Replies to “Despre importanța diacriticelor”

 1. Mircea

  acu’ sincer, numa’ un idiot n-ar intelege ce au scris respectivii. 😉
  stii faza aia ca daca ai elimina fiecare a doua litera dintr-un text tot ai fi capabil sa-l citesti? are de-a face cu materia cenusie, bla bla…

 2. Roxana

  Aici era clar. Dar citez de pe alt blog: ”Raul “exista” pentru ca ii dati atentie…”
  Sau dintr-un text oarecare: „Se simtea ca un tanc.”

  E mai puțin clar 😛

  Și oricum, nemții și ungurii scriu cu diacritice în mod curent pe net. Nu suntem singurul popor blestemat cu ele – și se pare că utilizarea lor nu e chiar așa de grea.

 3. Vlad

  Mișto de tot!

  Ne putem gândi și la faptul că sunt popoare care au scriere alfabetică fără vocale (scrierea vocalelor fiind marea invenție a grecilor antici). Acolo confuzie …

 4. Mircea

  comunicarea sub orice forma e mai importanta decat detalii de acest gen.
  altfel, laud initiativa si staruinta ta. eu zic mereu ca un lucru bun e cel facut corect pana la capat. cei ca tine, manifestati acest principiu prin scriere.

 5. Dorin Lazăr

  Detaliile de acest gen sunt importante, zic eu, pentru că îmi amintesc de nouvorba lui Orwell. Mi-e teamă să nu cumva să uităm să gîndim românește, ăsta e un lucru important…

 6. Mircea

  mai important e sa gandim… natiile sunt un efect secundar al evolutiei omenirii.
  oare cum ar fi daca maine ne-am trezi ca nu mai exista natii si granite?

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.