Despre radiourile din Norvegia — podcast

Ok, nu e un podcast în sine, e mai degrabă o bârfă de cinci minute înregistrată dintr-un foc, și pusă pe soundcloud. Poate că vă place, poate că nu, nu-mi dau seama dacă merită continuat experimentul și am nevoie de feedback-ul vostru.

Partea cea mai dificilă din decizia de a publica episodul ăsta este că, spre deosebire de un articol pe care îl scriu în cam o oră-două, poate și mai mult uneori, cast-ul ăsta e făcut în fix timpul pe care îl vedeți pe înregistrare. Începutul am încercat să îl pregătesc, dar mi-am pierdut destul de repede firul.

Cred că merge făcut un podcast într-un sistem mult mai interesant, cu interlocutor. Să înregistrezi de unul singur e o treabă mult, mult mai dificilă, care ar presupune că întâi îmi scriu textul, după care îl citesc de vreo trei ori după care fac editare audio pentru a scăpa de răsuflarea lui Darth Vader și de ăăăăăăă-urile inerente unui om care gândește în timp ce vorbește.

Așa că “without further ado”, despre radiourile digitale, comentariu la textul scris de Andrei Cismaru. Și nu uitați, zona de comentarii e pentru: “Bă, nu ai făcut bine” și “Bă, zici prostii” (e ok, știu și eu asta).

podcast-pickle


15 Replies to “Despre radiourile din Norvegia — podcast”

 1. Manuel Cheța

  Am ascultat ieri, Eu zic ca este un experiment pe care trebuie sa il continui. Tine minte: daca ai facut deja 10 asemenea episoade, s-ar putea sa te prinda si sa nu mai lasi podcastingul in veci.

  Fail and fail soon, if need be 😀

 2. Mircea

  interesant, mi-a placut pentru o prima incercare.
  cred ca temele complexe sunt totusi mai usor de urmarit in scris, ca cititor poti reveni asupra unor idei etc.
  legat de subiect: nu stiu daca s-a gandit cineva la aspectul de siguranta nationala. eh, normal ca da 😉 tehnologiile digitale sunt mult mai expuse la probleme fata de cele “rudimentare”, mai ales in situatii de dezastre naturale. e bine sa ai o cale sa comunici cu populatia.

 3. Blue

  Hai să fim seriosi. Acelasi lucru se face şi cu televiziunea digitală. Această mişcare nu va distruge radioul analogic, dacă vrei, poţi emite “din ape internationale” în analogic, nu te împiedică nimeni. Şi nici pe utilizatori de a-şi păstra radiourile analogice “vintage” 🙂
  Şi pe vremea comuniştilor, prindeau Europa Liberă doar cei ce aveau radio-uri cu bandă de ultrascurte într-o anumită bandă, nu toţi deţineau astfel de aparate.
  In al treilea rând, în era Internetului, cine se mai bazează pe radio pentru a-şi promova mesajul ? Youtube-ul (şi versiunile similare mai puţin de “firmă”) e la modă ! Chiar şi radio-urile au trecut pe online şi se pot asculta oriunde în lume.

 4. Mithrandir

  Eu aș prefera să văd și o versiune text a podcastului, am tendința de a face altceva când ascult caz în care pierd din secvențe (nu sunt complet multitasking :()

 5. Dragos

  Mie mi se pare un experiment reusit. In caz ca o sa faci mai multe din astea, poate o sa dai spre descarcare si fisierul audio, pentru pus pe iPod-uri si ascultat in drum spre/de la serviciu.

 6. Petre

  Mi-am amintit de ce uneori nu vreau podcast. Cand o chestie e tehnica si unele chesti imi sunt noi nu prea pot copy paste asa usor pe google din podcast, in schimb din text e boierie mon cher. Plus ca imi e mai usor sa inteleg din text fata de din podcast.

 7. bea

  nota 7/10. dar eu sunt mai critică de felul meu.
  – părțile bune: conținutul e clar, se înțelege ce zi și tonul nu e plictisitor, nu te adoarme. eu am un attention span foarte mic, deci e mare minune dacă reușești să-mi menții atenția 5 minute.
  – unde ar mai fi de lucrat: mi se pare că încă nu sună 100% natural, poate pe la al 10-lea podcast deja nu o să mai observ asta.
  o chestie care poate ține de gusturi personale: e foarte foarte liniște în jur. am mai ascultat podcast-uri cu muzică de fundal. nu-s neapărat fan jazz sau muzica ambientală, dar parcă e mult prea liniște la tine.
  astea fiind zise, aștept cu nerăbdare următorul podcast.

 8. Alex

  Mie imi place ce a iesit, si nu ma deranjeaza ă-urile, un podcast are farmecul lui, chiar daca nu e editat perfect.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.