Despre reabilitarea clădirilor

Cu toții știm că reabilitarea clădirilor e un lucru foarte bun – doar că orice lucru făcut sau sprijinit de stat parcă e făcut anti-cetățean. Tocmai am citit un articol pe tema asta, și vroiam să vă dau și vouă link

Reabilitarea termica a blocurilor, sau mai exact polistirenizarea fatadelor blocurilor, caci despre reabilitare termica pare totusi exagerat sa vorbim, aduce mult mai multe dezavantaje decat avantaje. Daca e sa ne uitam doar la aceasta procedura (de aplicare a unui strat de 10 cm de polistiren pe fatada blocului) sunt o serie de probleme care apar legate de ea (fara sa luam in calcul efectul nesanatos al materialului in cauza).

[…]

Conceptul de bun comun lipseste cu totalitate din societatea noastra, el fiind deformat, distorsionat in asa masura incat nu mai are nicio valoare. Oamenii sunt departe de a avea o viziune despre ce inseamna sa traiesti intr-un oras, intr-un model de civilizatie democratic (modern?), ce drepturi au, cum functioneaza o societate civilizata, sau chiar si pentru ce voteaza (dupa cum se vede din tot acest spectacol al alegerilor).

http://livadaposteibv.weblog.ro/2009/12/03/reabilitare/