Digi24 își ia programul „Prima bătaie”

Din nou și din nou încerc să mă uit cu un minimum de echilibru la ce se întâmplă în spațiul public românesc acum, și mi-e imposibil. Ultima ședință a senatului care apare pe site-ul senat.ro este din 11 aprilie, ultimul proiect de lege înregistrat e din 30 martie. Cu alte cuvinte mi-e imposibil să comentez ceva ce nu pot să verific.

Colegii mei din online, însă, nu au această problemă. Digi24, aparent farul luminos spre care se uită toată bula mea, are o afirmație, urmată de povestea unei tipe, după care are o discuție cu un senator USR care explică că diferența majoră e că dacă până acum era voie ca după fiecare bătaie partea agresată să se „împace” cu agresorul, acum treaba asta va fi permisă o singură dată. Deci, cu alte cuvinte, o lege mai strictă care permite și împăcarea dacă într-adevăr e vorba de un accident, dar care nu va permite recidiva „accidentală”. Și ăsta e un lucru bun. Dar Digi24 au fost mulțumiți că au putut scrie un titlu inflamatoriu și, deși puteau să-l contacteze pe cel care a susținut proiectul (pe care nici măcar nu l-au numit), au ales să pună chestia aia cu „Programul «Prima Bătaie»”. Pentru că e mai important să fii memar decât să informezi.

Și m-am săturat de lipsa asta de profesionalism, și lipsa asta de civism a enervaților de serviciu de la mine din timeline. Mă deștepților, puneți mâna și citiți și documentați-vă înainte, și nu mai comentați titluri de site-uri de spam. Furia voastră în paharul de apă e inutilă. Puneți mâna și comentați în cunoștință de cauză. Dacă vreți să fiți credibili. Altfel, m-am uitat azi la o ședință întreagă a Senatului, și m-am săturat de Presadă care se plânge în plen că inițiativele ei legislative vor fi respinse.