Dileme de băsist

În seara asta mi s-a bătut obrazul într-o conversație privată, în care mi s-a spus că ‘bă, tu parcă erai băsist’.

Sunt în continuare băsist, dacă “băsist” e eticheta prin care cel care o emite se auto-clasifică ca un individ lipsit de logică, minim de capacitate intelectuală incapabil să citească ce scriu sau să audă ce zic. Însă nu, nu îl susțin pe Traian Băsescu în orice chestie pe care o întreprinde. doar pentru că pe el îl cheamă Băsescu. În ciuda a ceea ce cred indivizii ‘anti-băsiști’, am mai multă minte ca ei adunați la un loc, și o folosesc ca să gîndesc în ce direcție anume îmi dorește inimioara.

Dacă am vorbi despre politică externă, TB încă e favoritul meu, nu pentru că ar fi un geniu de politică externă, ci pentru minimul de verticalitate pe care niște moluște ceva mai flexibile precum Ponta & friends nu ar fi putut să îl arate, mai ales cînd e vorba de iubirea lor secretă, Rusia.

În schimb, dacă vorbim despre politică internă, mi se pare că TB deviază puternic în ultima vreme. Sigur, o să spună oamenii cu “băsist” în gură, “dictatorul așa a fost dintotdeauna”. Nu, nu despre asta vorbesc. Vorbesc de felul în care reușește să compromită actul de justiție, prin amenințări mai mult sau mai puțin voalate la adresa soțului unei individe altfel cît se poate de enervante, de exemplu. Sau despre felul în care reușește în ultimul an de “domnie” să compromită cea mai bună decadă a României de la formarea ei ca stat național. Despre felul în care a reușit să facă orice partid de dreapta nefrecventabil, prin imixtiunea în toate formațiunile de dreapta: PDL, PFC, PMP. Și cînd mă refer la imixtiune nu mă refer neapărat la prezență directă, deși multă lume uită că atunci cînd TB apare cu tricou cu “Votez PMP” el nu face decît să-l imite pe Iliescu în 2004, lucru pe care Victor Viorel Ponta îl uită și el “salutar”.

sprestangaO paranteză: PNL nu mai intră “la dreapta” de multă vreme. Cred că e timpul ca membrii PNL să mute săgeata aia spre stînga, așa cum se cuvine. Amuzant e că după ce m-a scuipat ani la rînd (pe mine ca ‘băsist’), Antonescu îmi vrea votul. Beton, dar nu. Cineva care ‘simte și gîndește’ la unison cu Ponta nu poate fi decît ceva oribil, nefrecventabil. Am închis paranteza.

Revenind la Băsescu: umbra lui este nu la Cozia, ci peste tot ce înseamnă politica românească. Din păcate, grobianul președinte al României este în toată politica actuală: PSD-ul îl folosește pentru a poza în victimă și a-și proteja hoții, iar celelalte partide au fost, în general, trecute prin curtea lui TB, rămînînd în general puternic decredibilizați, fie de asocierea cu Băsescu, fie cu a cercului apropiat lui (EBA, Udrea, cam tot ce înseamnă PDL, FC, PMP).

Aceasta nu e o analiză. E doar o întrebare, o dilemă. Ce fac, merg cu prostituatele comunist-ecologiste precum alde Cernea, cu prioritatea lui numărul unu, delfinii ca persoane? Merg cu criminalii mitomani precum Ponta? Sau cu lipsa completă de viziune a celui care acum jumătate de an mă înjura, Antonescu?

Mai e o jumătate de an. Poate pînă atunci aflu răspunsul.


8 Replies to “Dileme de băsist”

 1. Nautilus

  “dacă “băsist” e eticheta prin care cel care o emite se auto-clasifică ca un individ lipsit de logică, minim de capacitate intelectuală incapabil să citească ce scriu sau să audă ce zic”

  Dacă indivizii lipsiţi de logică ar împărţi lumea între “băsişti” şi “pontoşi” doar pe baza deciziilor politice (adică unul e cu TVA de 9%, celălalt cu cota unică de 16%, unul e cu ruşii, celălalt cu Licuriciul, unul e cu reforma justiţiei şi cu corupţii băsişti, celălalt cu corupţii pesedişti), atunci nu ar mai fi lipsiţi de logică.

  Dar pentru că sunt lipsiţi de logică, pentru ei decizia politică e mai puţin importantă. După cum poate dovedi Sfântu’ Google, de 10 ani de când alde Trăienel e la Cotroceni, calitatea de băsist, pesedist, monarhist, ţărănist sau pecist se capătă după anumite decizii luate de împricinat în viaţa socială, şi care au puţine legături cu politica.

  Adică pentru a te numi “băsist” trebuie să fii mai grobian, să cauţi banul în orice, să îţi cumperi proprietăţi şi maşini, să faci studii la Spiru etc (iar dacă îl mai întrebi şi pe Ludovic Orban, trebuie să fii alcoolic, ţigan sau curvă. El, Orban, e doar alcoolic, deci e doar 1/3 băsist) în timp ce un “pesedist” e de obicei ori mai bătrân, >50 de ani, ori foarte tânăr, născut după 1990, şi susţinător al relaţiilor sociale şi familiale tradiţionale. Motiv pentru care mulţi care au înghiţit această propagandă nu-l suferă pe Pontos, îl înjură pe Rânjilă Minerescu, îl tratează de golan şi hoţ pe Născase, dar totuşi cred că e mai civilizat şi mai nobil să fii pesedist.

 2. Nautilus

  PS Unul din prietenii noştri bloggări zicea azi cam aşa: pentru unii e firesc să îl porcăie toată ziua pe alde Băse, cu mame, cu chior, cu înjurături, dar el, Băse, nu are voie să răspundă decât civilizat.

  Asta e 100% în spiritul tipilor lipsiţi de logică de mai sus: pesediştii şi alegătorii lor sunt mai civilizaţi şi mai nobili, deci au dreptul să îşi bage şi să îşi scoată, fiindcă au capitalul de civilizaţie în spate. Trăienică e grobian, beţiv şi chior, deci e stigmatizat, lumea e cu ochii pe el şi el trebuie să aibă grijă ce face în public.

 3. Dorin Lazăr

  Pe scurt, da. Problema e că Traian a început să o ardă aiurea acum; aș fi preferat să mai reziste un an fără să facă gafe majore, dar n-a putut. 🙁 Asta e, problema lui, io nu i-s mumă să-l apăr unde greșește. Dar motivele pentru care greșește sunt diferite de ceea ce pretind uslamiștii. Motivul e că nu reușește să se ridice la înălțimea discursului public actual, care totuși a crescut (prin puterea Internetului). Ne dorim lucruri mai rafinate acum, iar TB nu reușește să le ofere.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.