Din umbra marelui URS(S)

Nici o bestie nu are nevoie mai multă de libertate decît omul.

Observ cu oarecare tristeţe şi crescîndă mînie că ţara asta e condusă de nişte hoţi care trebuie îndepărtaţi. Acei hoţi de care vorbeam ieri,  care conduc ţara în aşa fel încît ei să scape. Acei oameni care ne fură pe faţă şi ne spun că e ilegal să-i privim în timp ce fură, ne taie aripile, ni le fac din ce în ce mai scurte.

Cît o să mai aşteptăm?

Oamenii care ne conduc acum nu ne mai reprezintă. Cît timp ne va mai lua să reacţionăm?

Mă uit cu tristeţe că într-adevăr, neocomuniştii şi-au învăţat lecţia. Libertăţile se iau una cîte una, pe nesimţite, nu deodată aşa cum au făcut vechii comunişti. Pentru că nu vor să aibă o nouă revoltă contra lor. Nu ar şti să facă faţă la un nou ’89.

Aşa că îşi educă populaţia în aşa fel încît să nu mai existe un nou ’89.

Cum ziceam, nici o bestie nu are nevoie mai multă de libertate decît omul. Iar omul cînd îşi cere libertatea o face în mod sălbatic. Atunci cînd oamenii îşi vor cere drepturile înapoi şi libertatea, capete vor cădea. Urît. Urît de tot. Generaţia care nu dă doi lei pe sine nu va da nici măcar un bănuţ pe ei. Iar generaţia aceasta aşteaptă să fie deşteptată… şi să iasă din umbra foştilor, şi să ia ei hăţurile.

Mai bine ar sta să ne asculte acum. Pînă nu e prea tîrziu pentru ei.

Timpul vostru s-a scurs
La umbra marelui urs
Dar ghearele v-au rămas
În orice-mbrăţisare
Astăzi doare sărutul pe obraz


8 Replies to “Din umbra marelui URS(S)”

 1. Raul

  Mă bucur că mai există optimiști. Mie îmi pare că nu mai e vremea libertăților. Suprimarea libertăților nu e un lucru ce se întâmplă doar în românia, ci pare a fi așa un virus internațional.

 2. Mircea

  Ca tot ati amintit de Revolutie si de starea de fapt din Romania de azi. Tu crezi ca Revolutia a fost o vointa a poporului si ca el a inceput-o? Cam ciudat faptul ca dupa atatia ani de mitocanii, de mizerie, hotie… bla, bla, romanii nu a luat nici o atitudine serioasa (mineriadele nu se pun, motivele le cunoasteti si voi). In alte tari am auzit mereu de greve, revolte ale studentilor sau ale industriasilor, parlamentari hacuiti, revolte…

 3. dorinlazar

  @Oana: Nu. M-am gîndit mai mult şi revoluţiile eşuează lamentabil. Avem nevoie de 40 de ani în deşert? Vreţi să fiu un Moise?
  @Horoscop: dacă stăm toată ziua cu mîinile sub fund, atnci da, e vai şi-amar
  @Raul: Da, sunt de acord cu tine. Numai că o generaţie născută să vrea libertate va avea. Cu toate riscurile implicate.
  @Mircea: Nu vreau o revoluţie din ’89. Aşa ceva e indezirabil, pentru că ar fi uşor de pervertit. Ce zici de o revoluţie în gîndire?

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.