Doctori și demisii

În România, ideea de demisie de onoare nu există, dar dacă ar exista, probabil 90% din oamenii din posturi înalte de la stat și-ar da demisia. Din fericire, cum ziceam, nu există, și neexistînd, nu vom fi confruntați cu situația teribilă în care domnul doctor Ponta să-și dea demisia. Sau, eu știu? să-și revoce titlul de doctor în drept.

Ar fi un pic penibil să o facă. De ce ar încerca? stau să mă întreb. Pentru că invariabil îmi vin în minte toți profii pe care i-am avut, colegii pe care i-am avut, felul în care colegii pe care i-am avut și-au făcut dizertațiile. Felul în care se face ‘copy-paste’, felul în care se construiesc profile academice, felul în care se trec examene. De acolo pleacă totul, de fapt. De la primul examen la care oamenii se duc cu sticla de whisky, sau de la primul examen la care profesorul îi trece pe toți pentru că nu are chef să-i vadă în toamnă.

Aș spune că aceste produse ale învățămîntului românesc sunt niște victime ale lui ‘merge și-așa’, dar nu le văd în situația (inevitabilă pentru o victimă) de a suferi. Nu îi doare nimic, pentru că ei sunt adevărații învingători ai sistemului de învățămînt românesc. Lauri fără muncă, acesta e idealul românesc al învingătorului.

De aceea, oameni precum Ponta ajung să fie uimiți de sugestia demisiei. De ce? se întreabă ei, în mod natural. Doar am făcut ce au făcut și ceilalți! Justificarea există mereu: fie sunt ‘niște note bibliografice uitate’ sau ‘partea aceea din lucrare nu e partea pe care am scris-o eu’. Sau, la o adică, de ce ar fi nevoie de o justificare?

Între timp, țara abundă de doctori. Ai zice că România conduce știința mondială la cîți doctori avem. Nu poți preda la facultate pentru prea multă vreme dacă nu ești doctor; știați acest aspect? E unul din acele aspecte care te amuză, pînă în momentul în care îți dai seama că individul sinistru, nespălat, care urlă la tine și fornăie ca un cal alcoolizat este ‘conferențiar doctor’. Sau pînă în momentul în care îți dai seama că doamna uitucă, fără pic de semne de inteligență și fără pic de cunoștințe dar care dă 10 pentru prezență e și ea, la rîndu-i, doctor. Și îți dai seama că niște oameni de genul ăla nu au cum să ia un doctorat fără să copieze la greu de la alții sau fără să le facă niște studenți lucrarea. Și atunci îți dai seama că nu mai contează.

Nu contează că Ponta și-a cumpărat lucrarea, sau și-a copiat-o cu bună știință. Tot ce contează e că Ponta e un învingător. A înțeles sistemul, s-a luptat cu el, cu armele ‘sistemului’. Normal că Che-Guevarist și revoluționar își leagă o bandană roșie, urlă ‘fuck the system’ și aruncă cu pietre spre clădirea guvernuluipreședinției. Doar el știe foarte bine cît de corupt e sistemul. Că doar face parte din el.

De-asta, zic, cu o argumentație ca de om trezit la ora 6 de vecinii de bloc prea zgomotoși, că Ponta nu trebuie să-și dea demisia. Ne reprezintă prea bine.

PS: Întrebat dacă își dă demisia, a dat vina pe Băsescu. Mi se pare o strategie corectă, că doar Băsescu ar trebui să-și dea demisia, că el l-a numit prim ministru.

PPS: Deci faza asta e cea mai tare: Nu mă pot abține și rîd, rîd, rîd. Nu avem noi cel mai tare președinte, dar în mod sigur îl avem pe cel mai amuzant…


18 Replies to “Doctori și demisii”

 1. Mircea

  eu propun ca toti plagiatorii sa-si dea demisia. o sa ramai uimit, titlul de doctor va deveni o rara avis. de asemenea, propun ca toti coruptii si spagarii sa isi dea demisia. o sa ramai uimit, vor disparea politicienii si impreuna cu ei intreaga administratie publica…

 2. dezGusty

  Eu sa plagiez? Jos Tiranul!!!
  Lol… e cam râsu’-plânsu’.

  De-aia nu avea Funeriu nicio sansa sa faca ceva. Pentru ca nu-l suporta nimeni: nu era de carton, precum majoritatea (din toate partidele). Ma mira ca pana acum se pare ca se mentin camerele de supraveghere la BAC si anul asta.

 3. Dorin Lazăr

  Și pe mine m-au mirat, dar cred că au ajuns prea tîrziu la cîrmă ca să mai dea înapoi. Plus că toată lumea e deja enervată pe Ponta&friends, se pare că nu e zi în care guvernul Ponta să nu mai genereze un scandal.
  Jos Tiranul! El e de vină că a plagiat, prea a făcut mișto de el… “Cînd ești doctor în drept ești tare… Dottore!” :))=)) Deci aia e cea mai tare fază posibilă, mai tare decît orice trupă de stand-up comedy românesc.

 4. Mihai Voicu

  Întâmplător și eu am fost trezit de vecini ieri. Nu-mi spune că stai și tu în Rahova… Ar fi cam mare concentrația de bloggeri pe metru pătrat 🙂

  Oricum, ești în lista mea de feed RSS, chiar dacă nu comentez.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.