Două abuzuri

Astăzi s-a discutat în parlamentul României (știți voi despre cine vorbesc, ăia care au fost votați grupul infracțional al anului 2014) despre un abuz. Doar că s-a vorbit despre abuzul greșit. În loc să se vorbească despre abuzul pe care polițistul Marian Godină nu l-a acceptat și și-a prezentat demisia, au discutat despre un presupus abuz la adresa Antenei 3.

Să ne fie clar, e de înțeles. Dacă la Antena 3 parlamentarii vor să meargă și să apară în fața pensionarilor României, deci e natural să o apere, nimeni nu și-ar dori să aibă în Poliția Brașov un polițist care chiar să le dea amenzi. Deci nu există niciun interes să discute despre acest al doilea abuz. Așa că rămâne primul, presupusul abuz asupra Antenei 3.

Sunt tentat să nu-i cred din start. Încă de pe vremea când Dana Grecu urla în public că e sedusă și degrab’ abandonată de Băsescu (stai, încă de asta se plânge și acum), am ajuns la concluzia că Antena 3 nu poate să nu mintă. Sunt o televiziune construită pe isterie și minciună, e imposibil să nu mintă. Așa că în momentul în care se plâng că ANAF le-a dat doar 5 zile să evacueze, sunt sigur că mint prin omisiune, cea mai odioasă formă de minciună. Să vă explic de ce:

Să zicem că eu am făcut un împrumut la bancă de 100000 de euro și am pus gaj două apartamente de-ale rudelor. Nu am mai plătit împrumutul, așa că banca vine să execute silit apartamentele alea. Acum, dacă eu încep să urlu: „CUM? Mă aruncă afară din casă, și pe mine, și pe Xuleasca, pentru că EI NE URĂSC!”, atunci sunt un mincinos ordinar, pentru că până să ajungă acolo există somații, există tot felul de mijloace prin care contractul cu banca poate fi renegociat, șamd. Ce nu zic, practic, e că am refuzat să cooperez, și că banca face singurul lucru pe care îl mai poate face, și anume să mă execute silit.

Nu cunosc foarte bine situația, nu am de unde să o cunosc, dar pot să pun pariu că:

  1. ANAF i-a anunțat cu mult mai multă vreme înainte că le expiră contractul.
  2. ANAF le-a propus o chirie la nivelul pieței pentru acea zonă și ei au refuzat să o plătească.
  3. Oamenii din Antena 3 știau că o să le vină somația luni și au pregătit tot scandalul ăsta mediatic din timp.

O să aflăm în timp despre lucrurile astea, până când nu vin confirmările oficiale de la ANAF trebuie să stăm pe fază să aflăm care e de fapt realitatea. Între timp, totuși, eu zic să nu uităm de povestea asta cu Godină, că e tare dubioasă.

Până una alta îi aștept cartea. Sunt sigur că nu e mare literatură, dar va fi probabil cea mai de succes carte românească din decada 201x. Pentru că omul scrie despre niște lucruri care chiar contează pentru oamenii din jurul nostru.