Două abuzuri

Astăzi s-a discutat în parlamentul României (știți voi despre cine vorbesc, ăia care au fost votați grupul infracțional al anului 2014) despre un abuz. Doar că s-a vorbit despre abuzul greșit. În loc să se vorbească despre abuzul pe care polițistul Marian Godină nu l-a acceptat și și-a prezentat demisia, au discutat despre un presupus abuz la adresa Antenei 3.

Să ne fie clar, e de înțeles. Dacă la Antena 3 parlamentarii vor să meargă și să apară în fața pensionarilor României, deci e natural să o apere, nimeni nu și-ar dori să aibă în Poliția Brașov un polițist care chiar să le dea amenzi. Deci nu există niciun interes să discute despre acest al doilea abuz. Așa că rămâne primul, presupusul abuz asupra Antenei 3.

Sunt tentat să nu-i cred din start. Încă de pe vremea când Dana Grecu urla în public că e sedusă și degrab’ abandonată de Băsescu (stai, încă de asta se plânge și acum), am ajuns la concluzia că Antena 3 nu poate să nu mintă. Sunt o televiziune construită pe isterie și minciună, e imposibil să nu mintă. Așa că în momentul în care se plâng că ANAF le-a dat doar 5 zile să evacueze, sunt sigur că mint prin omisiune, cea mai odioasă formă de minciună. Să vă explic de ce:

Să zicem că eu am făcut un împrumut la bancă de 100000 de euro și am pus gaj două apartamente de-ale rudelor. Nu am mai plătit împrumutul, așa că banca vine să execute silit apartamentele alea. Acum, dacă eu încep să urlu: “CUM? Mă aruncă afară din casă, și pe mine, și pe Xuleasca, pentru că EI NE URĂSC!”, atunci sunt un mincinos ordinar, pentru că până să ajungă acolo există somații, există tot felul de mijloace prin care contractul cu banca poate fi renegociat, șamd. Ce nu zic, practic, e că am refuzat să cooperez, și că banca face singurul lucru pe care îl mai poate face, și anume să mă execute silit.

Nu cunosc foarte bine situația, nu am de unde să o cunosc, dar pot să pun pariu că:

 1. ANAF i-a anunțat cu mult mai multă vreme înainte că le expiră contractul.
 2. ANAF le-a propus o chirie la nivelul pieței pentru acea zonă și ei au refuzat să o plătească.
 3. Oamenii din Antena 3 știau că o să le vină somația luni și au pregătit tot scandalul ăsta mediatic din timp.

O să aflăm în timp despre lucrurile astea, până când nu vin confirmările oficiale de la ANAF trebuie să stăm pe fază să aflăm care e de fapt realitatea. Între timp, totuși, eu zic să nu uităm de povestea asta cu Godină, că e tare dubioasă.

Până una alta îi aștept cartea. Sunt sigur că nu e mare literatură, dar va fi probabil cea mai de succes carte românească din decada 201x. Pentru că omul scrie despre niște lucruri care chiar contează pentru oamenii din jurul nostru.


9 Replies to “Două abuzuri”

 1. Cosmin

  E un joc financiar FOARTE profitabil pentru voiculescu.
  In loc sa returneze prejudiciul de 60.000.000, foloseste banii pentru investitii, afaceri etc
  Cu un randament minim de 1% pe an, asta inseamna 600.000 anual pentru a finanta circul antenelor.

  Din pacate circul asta e facut pe banii mei si al celor care platesc taxe in tara asta.

 2. DanC

  Amindoua chestiile sint de fapt despre un singur lucru: e vorba de o tara defecta. E clar ca Parlamentul e disfunctional, daca se ridica asemenea probleme acolo. Iar in treaba cu politistul e clar ca pcr (pile-cunostinte-relatii) e in tot si in toate. Sincer nu vad nici-o iesire, treburile au sa mearga langa forever-and-ever, vorba cintecului: ‘un pas inainte si doi inapoi, c-asa-i hora pe la noi, maai!’

 3. Andrei

  @DanC, nu stiu ce sa zic poate parea asa ca nu facem niciun progres da cred ca e doar o viziune distorsionata a lumii care ne inconjoara. Ce face politistul ala la Brasov mie personal mi se pare foarte tare.

  E bun si facebook-ul asta la ceva, daca se ridica cativa oameni in domenii cheie care au un pic de carisma si coloana vertebrala, medici judecatori profesori avocati etc si fac niste mici furtuni in status quo chiar si la nivel local initial eu zic ca ne indreptam intr-o directie corecta.

 4. DanC

  @Andrei: Picaturi in ocean. S-or ridica citiva oameni ici-colo, texte frumoase, ‘J’accuse!’ etc. Intre timp Ciolos a ‘condamnat’ ANAF in legatura cu A3 🙂 Deci omul si-a dat seama ca adunatura aia de ‘jmecheri’ se poate supara pe el daca nu ia atitudine fie si numai de forma. Nu stiu, de departe mi se pare un teatru kabuki, un interminabil hais-cea din care omul de rind nu are decit de pierdut.

 5. Andrei

  @DanC, asa e dar eu cred ca are importanta si butterfly effectul care se creeaza macar temporar. O ia in freza vreun smecheras incompetent gen tanti de la CR Brasov sau seful politiei, poate ajunge unu mai competent si mai putin dispus sa fure mai ales ca exista precedent. Toate magariile care le fac astia sunt un sistem interdependent si daca-i mai dai un sut ici-colo in partile esentiale il mai subrezesti. De coruptie probabil nu vom scapa niciodata(si aici zic in general ca rasa umana nu noi romanii) da nici nu trebuie sa avem pretentii de genu.
  Eu personal nu zic sa nu fure deloc, da ba sa fure acolo un 20% si restu 80% sa-i lase si sa faca chestii utile si cred ca am ajunge vorba aia o tara ca afara.

Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.