Dovada că Emil Boc nu are suflet

BookDeși el însuși este, de formație, cadru universitar, iată că din nou a stîrnit oprobiul întregii comunități universitare prevăzînd anul acesta un buget mult mai scăzut pentru educație. Mi se pare firesc să-și uite originile, ca orice politician, asta și în perspectiva în care omul lui Băsescu este doar un executor, nu un om care să gîndească de unul singur.

Ieri, un număr mare de studenți au ieșit la protest în Timișoara. Bravii noștri studenți au cerut, în mod obiectiv, respectarea legii: acordarea a 6% din PIB pentru educație. Viitoarea intelectualitate a țării cere așadar o mărire a bugetului Ministerului Educației, recunoscut pentru faptul că inițiativele și reformele au dat roade de fiecare dată cînd mai mulți bani au fost investiți aici. Însă sleahta lui Băsescu, în frunte cu Emil Boc, a vitregit bugetul săvîrșind un act ilegal (conform legii Educației, Ministerul acela ar trebui să primească 6% din PIB).

Desigur, motivația e mai mult ca sigur politică. Emil Boc se teme de fapt că, acordînd porțiunea din buget pe care Educația o merită, va sprijini de fapt dezvoltarea intelectuală a unei generații cu care intră în conflict, din punct de vedere ideologic și intelectual. Formațiuni patriotice precum Tinerii Mînioși din Cluj, tocmai din orașul domniei sale! ar avea mult mai mulți adepți care odată ce statul le dă mai mulți bani studenților aceștia vor avea și timp să gîndească, putînd să lucreze la construirea viitorului socialist și conducerea organizațiilor studențești pe noi culmi de civilizație și progres.

Se știe că Emil Boc urăște studenții și ceea ce reprezintă ei. Ei însă reprezintă viitorul, de aceea trebuie ajutați să treacă mai repede peste aceste hopuri. O mărire bugetară ar fi pasul ideal în această direcție însă, evident, Emil Boc preferă să țină acei bani blocați pentru el și pentru toată gașca lui băsistă, în loc să dea drumul la resurse. Cu o atitudine tipică de dictator nazist de dreapta, Băsescu se știe că își construiește vile din banii de la buget, și a mărit în acest an bugetul SRI-ului, cu scopul evident de a ne urmări toate telefoanele, desigur, în ideea că așa ne asigură liniștea. Dar nu, cu plin avînt muncitoresc spunem NU! Nu vrem toate astea, ne-am săturat de regimul securistic al lui Băsescu, marele dictator și de Boc, mîna dreaptă a tiranului!

Ah, stai bă. E 2013, și puterea e la USL, acești mici Dumnezei ai dreptății pe cal alb. Vai Doamne… ce ne facem? Se revoltă tovarășii studenți contra lor? Nasol 🙁 Te pomeni că lucrurile stau altfel cînd ești la putere și nu poți să mai faci ironii pe seama dictatorului.


6 Replies to “Dovada că Emil Boc nu are suflet”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.