Dr. Strange (2016)

Doctor Strange nu e un film slab, dar îi lipsește un ingredient important pentru a fi un film bun. Îi lipsește caracterul.

Și nu, nu traduc prost „personaj” cu „caracter” – ci fix caracterul e cel care îi lipsește. Este excepțional din punct de vedere grafic, este bunicel din punct de vedere al poveștii (la nivel de comic book, ce vreți?) și este acceptabil și din punct de vedere al personajelor – Cumberbatch joacă excelent. Doar că la sfârșitul poveștii nu mi-a păsat de niciun personaj. Sunt sigur că o să mai apară într-un film, dar chiar nu-mi pasă. M-am distrat un pic, dar nu suficient cât să zic că „mai vreau să-l văd o dată” sau „ah, de neuitat secvența X”. Poate m-a amuzat un pic, un pic de tot, mantia. Poate aia o să îmi rămână în minte la un an după ce am văzut filmul ăsta. În rest, habar nu am.

Și sincer m-am săturat de 3D. Nu, nu aduce o nouă dimensiune, oricât de mult s-ar strădui. Dacă stai un pic mai lateral în sală vizionarea e compromisă. Sunt șanse mari să ieși din sală amețit sau zăpăcit de la ochelarii ăia 3D. Cred că o să încep și eu să evit toate filmele 3D, mai ales că în ultima vreme Marvel face numai chestii d-astea demne de uitare.

Ar fi trebuit să fie super-cool. Este, dar nu mă impresionează.
Ar fi trebuit să fie super-cool. Este, dar nu mă impresionează.

5 Replies to “Dr. Strange (2016)”

 1. krossfire

  In mare sunt de acord, desi Dr.Strange are mai mult caracter decat ingramadelile de supereroi din ultimele filme Marvel. Civil War, anyone? Altfel, eu sunt cam anti-3D, dar filmul merita un iMax pentru ca cineva a luat-o putin razna cu efectele alea si totul arata a Inception inmuiat in Matrix.

 2. Dorin Lazăr

  De acord, poate că merita un IMAX pentru efectele respective, dar cred că tocmai înghesuirea de efecte vizuale a scăzut din caracterul personajelor. Când aveai un pic de dezvoltare de personaj, pac, te zbura din loc în loc.

  Nu știu ce să zic, I am not impressed. Dar da, când compar cu Civil War, Doctor Strange iese mult în față.

 3. krossfire

  Pai da, eu acolo ma duceam la nivel de comparatie. Oricum, dupa un boom meritat cumva, am senzatia ca filmele cu supereroi sunt acum intr-un impas creativ. Ii ducem in realism dur sau ii lasam in mantie?

 4. sin

  3D OK gasesti in doua locuri: la IMAX sau in Bucuresti la Sala Ultra a cinematografului din Baneasa. Restul de metode de proiectie din Romania au ramas foarte in urma cu timpurile actuale.

Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.