Dreapta sau stînga?

Voi decideți. În fond, puteți să spuneți ca prietenul Ovidiu că vă împărțiți între idei de stînga și idei de dreapta. Cel mai bine informați-vă înainte – poate că poluarea nu se rezolvă prin mersul în pijamale în plină zi de muncă în care sunt sigur că majoritatea au de lucru, nu de stat degeaba.

Închei seria ‘politicoasă’ de articole cu un singur exemplu. Georgia. În 2003 o ruină, în 2009 cu totul altceva. Citiți voi înșivă:

Deşi puţină lume ştie, Georgia oferă unul din cele mai reuşite exemple de reformă economică liberală, atât din punctul de vedere al amplitudinii şi profunzimii măsurilor politice luate, cât mai ales din cel al efectelor pozitive rezultate. Povestea de succes a liberalismului în Georgia începe în 2004, la un an după schimbarea politică majoră din 2003. Înainte de acest moment, Georgia era doar una din ţările fost comuniste desprinse din fosta URSS, o ţară marcată de deficienţele ingerinţei statului în economie: sărăcie, impozitare ridicată, absenţa investiţiilor, corupţie cronică etc. Dar, din 2004, odată cu numirea lui Kakha Bendukidze la Ministerul Economiei, lucrurile au început să se schimbe. Devenit faimos pentru afirmaţia că Georgia “ar trebui să renunţe la tot ce poate fi vândut, cu excepţia propriei conştiinţe”, Bendukidze a lansat o reformă comprehensivă a statului, printr-o terapie de şoc. În anii care au urmat, reforma a continuat neabătut, fiind susţinută de primul ministru Lado Gurgenideze şi de preşedintele Mikheil Saakashvili.

http://www.ecol.ro/content/renasterea-liberala-a-georgiei

No further comment needed.


3 Replies to “Dreapta sau stînga?”

  1. machiavellian

    Pijamale? Serios, astia nu au idei mai bune de atat? Imi amintesc si de “flash mob”-ul ala in care se bateau cu perne ca sa “comemoreze” mineriadele. Bine ai spus “no comment”.

  2. dorinlazar

    Din păcate nu m-am abținut și am comentat la primul link :).
    Rezultatul e că nu prea s-au prins că e o idee incredibil de proastă, și Mr. Hari mi-a urat și un somn ușor pentru care îi mulțumesc și pe această cale. 🙂
    Somnul: cel mai bun remediu pentru încălzirea globală!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.