Dumbledore gay

Dimineaţa mea era bună. Viaţa era frumoasă. Spiritul Harry Potter mă cuprinsesem. Mă simţeam înţelept, mă simţeam puternic, mă simţeam pozitiv… Mă simţeam gay. Pentru că idolul vrăjitorilor de bucătărie, Dumbledore, e gay. Cel puţin aşa susţine creatoarea personajului, tovarăşa Rowling.

Not that there’s anything wrong with that, vorba Seinfeldiană.

De ce a fost necesar ca Rowling să facă o astfel de afirmaţie? Acum nu zic că nu o fi, şi-aşa prin cartea a cincea a fost enervant de efeminat. Era necesară afirmaţia asta în contextul poveştii? Schimbă cu ceva tot înţelesul poveştii? Ei bine, cei care vor răspunde ‘nu’ vor da dovadă de o cruntă naivitate, şi merită măcinaţi în malaxorul social care scoate bani pe care trebuie să-i muncească din greu individul mediu.

Pentru că da, schimbă. Dar nu pentru mine sau pentru tine, cititorul aparent normal. Schimbă pentru cei care chiar consideră că afirmaţia asta pune povestea într-o cu totul altă perspectivă. Uitaţi-vă un pic la cîteva reacţii culese de pe net, aici. De remarcat, mai ales, evoluţia fetiţei roz care ‘Oh Dumbledore, I so love you’. Dacă a fi gay stîrneşte atîtea simpatii, aşa-i că începi să te simţi un pic stînjenit că nu eşti gay? Haideţi să recunoaştem cu toţii – a fi heterosexual e ‘so last year’.

Tocmai de aceea, Rowling ajunsă în US, foarte bine sfătuită de cine o sfătui-o, a avut inspiraţia de a se vinde şi unei comunităţi care are bani, e mediu spre superior plasată în societate şi e avidă de a i se spune că e ‘normală’. Aşa că Rowling a făcut, financiar, cel mai bun lucru pentru ea. Deodată, Harry Potter devine din carte de poveşti, din horror/thriller, din carte de aventură, din bildungsroman, un roman despre ‘toleranţă’.

Întrebare: de ce nu sunt toleraţi ‘The Death Eaters’?

De ce nu e tolerat Voldemort?

Pentru că Death Eaters şi Voldemort nu cumpără cartea. Comunitatea gay o va face.

Eu unul dacă aş fi gay aş blama-o pe Rowling, pentru că manipulează financiar comunitatea gay. Mai urmează să zică cum că ‘mud-bloods’ sunt de fapt toţi negri, ca să mai mobilizeze şi comunitatea negrilor care se simt oprimaţi. Unde nu mai pui că avem personajul asiatic (oh, so british) cu care să se identifice şi japonezul şi chinezul cititor de Rowling. Atît de tolerantă încît îi tolerează şi pe ‘zee frenchmen’…

Aşa că cei care spun că e ‘curajos’ din partea ei să zică asta, vă spun şi eu că sunt tolerant cu comunitatea gay. Acum aruncaţi, vă rog, cu miliarde de dolari în mine. Thank you.


11 Replies to “Dumbledore gay”

 1. Botache

  Nu, nu. Mud-bloods nu, ca i-ai insultat. Si atunci iti sar toti negrii in cap.

  E un roman atat de complex si patrunzator. Cred ca am sa il recitesc, are atat de multe fatete pe care le-am ignorat pana acum. Ah!

 2. dorinlazar

  Nu uita, în Harry Potter se mai reinventează şoseta murdară (prin cartea a treia), lenea viscerală (prin toate cărţile) şi mai ales o cale de a nu face nimic şi a primi toate laudele (atît de familiară nouă, la fel, prin toate cărţile).
  Cît despre Mud-bloods, e un nou nume pentru niggers. Normal. Natural. Pentru că e perceput ca jignire. Ce ar fi “Coliba unchiului Tom” fără ‘nigger’? Cam ce ar fi şi HP fără mudbloods.

 3. bovanne

  Nu e de ajuns să fi doar tolerant cu comunitatea buzeranţilor. Este imperios necesar să le dai un rol principal pe scena vieţii tale. Abia atunci vor arunca cu milioane de dolari în tine… şi cu loţiune specială pe partea posterioară, în semn de acceptare.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.