Economia în vara electorală

Începe în sfîrșit vara, vară de an electoral, și pe măsură ce oamenii mai merg în concedii mai află cum îi ajută tovarășul Ponta retrăgînd cîte-un impozit pe care el însuși l-a băgat, ca să îi facă pe fraieri să-l voteze.

Lucrurile pe scena politică se animă pentru că acum nu e ‘dușmanul’ (adică voi, contribuabilii) pe fază. De exemplu, reducerea CAS, pe care Ponta i-a băgat-o sub nas lui Băsescu. Acum, Băsescu fiind teoretic de dreapta, ar fi trebuit să fie de acord, dar a făcut una din mișcările în sfîrșit inspirate, refuzînd calul troian.

În fine, cea mai interesantă mișcare pe plan economic este un apel lansat de Asociația Oamenilor de Afaceri din România, un apel cît se poate de capitalist, ca orice apel lansat de o asociație a unor oameni de afaceri, nu?

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere Ministerului Economiei “măsuri conforme cu interesele economice şi sociale” ale ţării, inclusiv “decizii de naţionalizare temporară”, pentru a putea “decide strategia” unor companii importante, potrivit unui comunicat transmis marţi.

Mă scuzi? O mișcare scoasă din manualul de guvernare înmînat de Stalin lui Gheorghiu Dej. Cine este această Asociație? Ei bine, reprezentantul AOAR este nimeni altul decît Nicolae Cristian Pârvan, marele om de afa… Oh, nu ați auzit nimic despre el? Păi el a fost între 1991 și 1999 Directorul General al Siderca SA, combinatul siderurgic din Călărași. Un mare tun al epocii Iliescu, despre care DIGI24 au făcut un reportaj fain în seria România Furată.

Bine, dar Nicolae Cristian Pârvan este doar o trompetă; asociația AOAR este ceva și mai frumos, condus de capitalistulviitorul pușcăriaș Dan Voiculescu.

Bun, deci, care e planul? Naționalizări sub bagheta maestrului Felix Voiculescu? E vară, e soare, să ne relaxăm, nu are cum să se întîmple nimic rău! Dă de lucru la popor! Acum pe 900 de lei în loc de 800! (Cineva să-i zică lui Ponta că ultimul care a mai dat 100 de lei la popor nu a sfîrșit prea bine).

leisure1
Dormi liniștit. Dan Voiculescu lucrează pentru tine. (sursă)

PS: Cred că cel mai bun articol post-înfruntarea Ponta-Băsescu este acesta: Mai bine nu se publica înregistrarea… . Însă autorul articolului greșește; e foarte bine că s-a publicat înregistrarea, mai ales că noi acum ne alegem noul președinte. Poate avem un pic de cap să alegem pe cineva care știe și un pic de economie.


One Reply to “Economia în vara electorală”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.