Elevul Dorin Lazăr care a luat 5.45 la bac la română – replică șocantă la adresa elevelor de 10 care își trimit scrisori publice

Circulă zilele astea o replică șocantă la adresa elevelor de 9 și 10 care își trimit scrisori deschise prin intermediul ziarelor sau blogurilor. O transcriu aici parțial, pentru că ar fi prea mult dacă aș posta toată scrisoarea, atât de șocantă e replica.

Dragile mele colege,

Am văzut cu șoc și stupefacție faptul că cerșiți atenție publică pe unde apucați și e ok. Și eu cerșesc atenția celor din jurul meu, e o chestie normală, cât se poate de adultă. Dați-mi voie să vă spun câteva chestii despre ce urmează pentru voi, dar și pentru alți elevi de nota 10, așa, ca de la un om care a luat bacul cu 5.45 la română.

Nu vorbesc doar cu Bianca Lucaciu, fata cu mesajul emoționant prin care cerea statuie publică pentru faptul că ea a luat note de zece pe ochi frumoși. Nu vorbesc nici cu Anji Gogh, ploieșteanca găsită de un blogger cu o notă decentă la bac și care i-a dat o replică dură. Vorbesc în primul rând cu toți cei care au citit cele două articole și cred că s-au regăsit măcar parțial în ele.

Dragii mei, e degeaba. Faptul că ați luat note mari e degeaba – sigur, vă asigură un loc la o facultate mai de doamne-ajută, dar vă pierdeți timpul degeaba cu încordatul mușchilor. M-am uitat peste subiectele pe care le-ați avut la bac și singurul lucru certificat de o notă la bac e faptul că nu sunteți cretini cu buletinul tăiat de dungă roșie. Subiectele sunt de toată jena, e ca și cum cineva v-a pus să alergați 100 de metri în 20 de minute și ați reușit să treceți linia de sosire la limită. Ce valoare credeți că are să luați 10 la un examen unde sunteți întrebați:

Analizați următorul text: “Securitatea s-a înființat în anul 1948”. Întrebare: “În ce an a fost înființată Securitatea?”

Voi nu vedeți că ați fost luați de proști? Ce valoare are nota aia de zece? Mai bine ascultați ultimele cuvinte ale lui Cismaru înainte să se-nsoare: nu notele mari pregătesc un copil pentru viață, ci experiențele, exemplele și o educație alternativă, bazată pe multe aplicații și mai puțin pe evaluarea cretină de care am avut parte cu toții până acum.

Ăsta e momentul în scrisoarea deschisă în care lumea s-a plictisit să citească (ah, nu știați că pentru a ține o scrisoare deschisă cât de cât interesantă mai trebuie câte-un insert cu o poză să vadă lumea ce frumușele sunteți?). Așa că mi-e simplu să vorbesc despre experiența mea, la adăpostul științei faptului că nimeni nu își va bate capul să citească.

Eu am luat 5.45 la română. A fost o profă tembelă care îi ura pe ăia de la Liceul de Informatică și a dat nota maximă 7 la corectare; practic toate lucrările pe care le-a corectat ea și la care s-a făcut contestație au crescut cu 2-3 puncte. Nu a scris nimeni la ziar că femeia aia fusese frustrată în dragoste de către un coleg care lucra la Informatică. Nimănui nu i-a păsat. Mie nici atât: eu am fost mai bucuros că am trecut bacul decât altceva. Și mai bucuros am fost că am luat nota 10 la matematică într-un an în care numărul de note de zece s-au numărat în două cifre. Mă refer la notele de zece la nivel județean, nu la liceu. Aia a fost o realizare pentru mine, dar știi ce am făcut după ce am luat bacul? Am zis: “bă, mișto, hai să trimit o scrisoare deschisă”. Dar cum nu aveam poze cu mine zâmbind emoționat ca să impresionez ziariștii, am renunțat și m-am angajat la un Internet Cafe. Mi-am ținut gura și am muncit, cu alte cuvinte, obicei rar în 1998.

Apoi, când a venit examenul de admitere la facultate (chiar, voi știți că se dădea examen de intrare la facultate?) eu credeam că nu o să îl iau. Dar și-așa, am cerut cu rușine liber de la muncă și m-am dus în ziua aia să dau examenul. Măi să fie, am intrat și am intrat cu notă mare – în primii 15, chiar dacă media la bac conta în calcul (eh, un 20%, cui îi pasă?). Ce am făcut? Pfuai, evident, m-am pus să scriu o scrisoare deschisă, dar pentru că nu aveam poze cu mine arătând ca o fetiță naivă ca să amuz tot internetul, am renunțat să o trimit. În plus aș fi scris-o de mână și am un scris urât, de ce să se chinuie domnii ziariști cu așa ceva? Mi-am văzut de treabă, am mers la facultate și am demisionat pentru a putea învăța mai bine. Nu ar fi trebuit să o fac, dar eram idealist și credeam că facultatea e un for al învățării, e un loc unde oameni extraordinari vin împreună și creează lucruri noi, străbat distanțe mentale, deschid universuri nebănuite. Aia a fost dezamăgirea vieții mele, despre aia aș fi trimis o scrisoare deschisă. Dar am început să lucrez încă din anul doi de facultate pe un salariu de mizerie, așa că nu aveam vreme să scriu prostii d-astea.

Doar o chestie am să vă zic. Eu, elevul cu 5.45 la română, scriu mai bine ca voi și înțeleg ceva mai bine ce citesc. Probabil că am citit și mai mult decât voi, dar aia nu se pune că am mai mulți ani la activ ca voi. Bacul nu e important; nu certifică decât că ați înțeles un minimum din materia școlară din patru ani. În primul semestru de la o facultate decentă o să fiți dați peste cap – toată materia din patru ani de liceu vă e predată în două cursuri de două ore cu un om care scrie mic și umple trei table după care șterge rapid. Mai ales în condițiile în care materia școlară a fost simplificată până la ceruri și-napoi.

Dragi elevi, varianta TL;DR: Bacalaureatul e un pas atât de mic că prima sesiune de la facultate o să vă dezumfle complet, mai ales că la bacalaureat ați fost tratați ca și niște copii cu handicap mental tocmai pentru ca cât1)cacofonia nu e intenționată, dar maturizați-vă, nu vă mai hliziți ca toți docții că ați văzut “ca cât” scris pe internet mai mulți dintre voi să treacă. Un eșec al guvernării Ponta, pentru că tot mai sunt licee care ar trebui închise pentru că niciun elev nu a luat bacul.

Și mai e o chestie pe care nu o transmit elevilor, ci hăndrălăilor care acordă atâta atenție scrisorelelor deschise primite de la gagici. Mă băieți, sunt aproape minore și probabil un pic mai deștepte decât să se combine cu voi. Și voi și ăia care ați luat scrisoarea deschisă a tipei din Cluj care era la facultatea de Drept – știm că ați luat subiectul pentru că voi credeți că e subiect de presă tentant, mai ales că aveți poze cu fetele. Doar că tot ce faceți e să creați niște tragedii, să expuneți ochiului public niște oameni care nu sunt în stare să facă față. Ce, credeți că fata smiorcăită din Sălaj (județ care refuz să cred că există) era pregătită pentru cantitatea de răspuns negativ la scrisoarea ei? Ea e încă șocată că nu i s-a ridicat statuie, ffs.

Dar stai, voi sunteți oameni de presă, mă scuzați.

redhead-minora
Mai bine o poză cu roșcată decât una cu mine, am auzit că pozele cu minore deschid mai tare către public scrisorile

PS: Mi se pare foarte interesant ca după ce oamenii s-au supărat că eu am scris postarea asta să văd un articol foarte frumos care zice așa: “Eleva de nota zece pe linie a picat la admiterea la facultate“. Măi, să fie, cu bacul ăsta e nasol, în trei săptămâni uiți complet toată materia. Mi s-a părut că e o încheiere bună, la sugestia lui Radu.

NOTES   [ + ]

1. cacofonia nu e intenționată, dar maturizați-vă, nu vă mai hliziți ca toți docții că ați văzut “ca cât” scris pe internet

253 Replies to “Elevul Dorin Lazăr care a luat 5.45 la bac la română – replică șocantă la adresa elevelor de 10 care își trimit scrisori publice”

 1. Sempervirescente

  Să vă spun o mică povestioară despre bac și despre facultate, această povestioară nu mi s-a întâmplat mie (în liceu am avut profesori care veneau să predea cu zâmbetul pe buze, ca niște copii entuziasmați că are cine să-i asculte, datorită lor și faptului că am fost la un profil uman am luat o notă relativ mare la bac).
  La facultate unde fusem eu, adică la agricultură, unde doar înveți cum să împrăștii niște semințe( sunt ironic aici), am avut un coleg (care îmi este prieten foarte bun acum), care o avut la bag media generală în jur de 7… eu , cu mintea mea ceva mai tânăra și proastă de atunci am considerat că tipul nu e prea deștept (7 la bac când eu luasem peste 9, eh..), dar având în general cam aceleași gusturi la muzică și câteva alte lucruri am ajuns să ne împrietenim. Am aflat că de la 13-14 ani el lucra cu tatăl său în instalații, că deja la 18 ani știa să monteze boilere, calorifere, centrale termice, hidrofoare și cam tot ce ține de țevăraia asta… Acest prieten al meu a ajuns să termine printre primii facultatea, având bursă în ultimii doi ani și asta în condițiile în care când pleca de acasă tipul se ducea să mai instaleze câte un hidrofor… toate astea făcute de un „fraier„ cu 7 la bac…
  Așa că…10 pe linie în liceu, faptul că ai timp numai să înveți, nu te bucuri de alte lucruri pe care ți le oferă viața…doar ca să…ce, să fii cel mai bun? dar trist și frustrat…
  Luni am examen de admitere la master…dar azi… azi cred că mă duc să beau o bere cu prietenii…

 2. George

  Foarte bun articolul, felicitari! Prostiile alea de scrisori nici nu am incercat sa le citesc, in schimb am citit articolul pana la final. Scrisori deschise sa faca cei care au realizat ceva, am citit despre oameni care la 18-19 ani au creat proiecte online de succes.

 3. animal00

  pe mine m-a amuzat superioritate omului care nu a iesit la bere cu prietenii, sa stea sa invete pentru bac si scoala 🙂

 4. Just Me

  E corect ce ai scris, a propos de facultate…eu fac doctoratul si nu mi se pare nimic schimbat, nu am voie sa fac o cercetare deschisa, ci una dirijata, etc. Daar, cu exprimari de genul “scriu mai bine ca voi” si cu tot felul de ironii, nu mi se pare ca suntem mai buni cu nimic decat cei care scriu “scrisori deschise”. Adica experienta de viata ar fi trebuit sa ne invete ca notele nu conteaza pentru ca oamenii nu ar trebui sa se compare unii cu altii si sa concureze unii impotriva altora, nu pentru ca nu sunt bune in general.

 5. nicubunu

  “toată materia din patru ani de liceu vă e predată în două cursuri de două ore cu un om care scrie mic și umple trei table după care șterge rapid” EXACT asta a fost impactul primului curs de analiza matematica prin care am trecut in Politehnica

 6. krantz

  Eu unul nu am înţeles ce a vrut să spună tînăra respectivă în scrisoare. Adică dacă tot s-a hotărît să-şi facă promisiuni, să nu mai tacă şi să pună punct, ce anume a scos la iveală? Că nu scrie în clar niciun nume al celui/celor care i-au făcut chestia considerată de ea o nedreptate. Scrie doar că: „Unii au preferat să facă pe altcineva să se simtă bine…”. Apoi mai bagă puţină lăcrimare speculativă pe considerente politice şi gata. Povestea s-a conturat perfect. Lăsînd ca fiecare să tragă concluziile ce-i convin.

 7. Vladimir

  Ești foarte tare, dar spune te rog ce e o notă de bun simt? Cine zice ce numeral reprezinta o nota de bun simt? Și de ce rahat ai nevoie de părerea altora ca sa fii bun sau rău.Tu crezi că nota te reprezinta sau tu reprezinți nota? Și în fond și la urma urmei, cine are dreptul să justifice capacitaţile unei persoane?Nu sunt nici tânăr nici bătrân dar crezul meu este :excelenta se reflecta în calitatea muncii tale(indiferent cum, unde și cu ce muncești). Cac#mas în ele note.

 8. Vladimir

  Nu am avut timp sa citesc toate comentariile avand in vedere ca cele contra articolului tau au acelasi tipar iar cele pro din pacate se ridica cu noi argumente la fiecare postare.Citisem un comentariu unde spunea ceva legat de “o nota de bun simt” , as dori sa mi se explice, vedeti voi eu sunt mai greu de capsor. Ce este o nota de bun simt? Care nota denota o nota de bun simt? Cine zice ce nota sau care nota are bun simt sau e de bun simt? De ce dracu trebe sa iti justifice altii printr-o nota ceva legat de tine? Notele nu sunt importante deloc, ma rog daca umblii dupa burse scolare, bravo tie ma scuz in fata ta. Nota te reprezinta sau tu reprezinti nota?

 9. Alt frustrat

  Părerea mea este că se exagerează meritele copiilor care iau 10 la bac. Și eu am luat 10 la matematică, pentru că mi-a plăcut sa învăț la acea materie. Am fost totuși dezamăgit când am văzut subiectul, iar după ce au venit notele și am văzut câte note de 10 au fost, m-am simțit batjocorit de sistem. Toți proștii au reușit să ia 10, iar eu m-am pregătit pentru un bac mult mai greu. La facultatea de informatica, în cadrul ceremoniei de deschidere al anului școlar, profesorii au rugat o proaspătă studentă să ne spună câteva cuvinte despre reușita ei la bac( a luat 3 de 10 ). I puked a little in my mouth când a zis că a terminat filologia. În concluzie, acest examen reușește doar să crească ego-ul elevilor, verificând niște cunoștiințe pe care orice om și le poate însuși într-o lună de muncă.

 10. No Topic

  Haha!! Da… am raspuns si eu pe undeva pe net acestei pustoaice. Mai acid ca tine… sau cum zic unii pe aici : am ” dat cu c***t ” mai tare ( sau mai moale ?! ). Acu eu n-o sa zic ce nota am luat in Bac… La ce dracu sa zic?! Ce conteaza bai nene ?! Da’ o sa zic astora care nu pricep de ce dam cu c***t… motivul meu. Pai e tare tare simplu ma. De cand ma stiu tara asta a gemut de genii de genul asta. An de an ” elevii romani se intorc cu premiul I de la olimpiada mondiala de fizica ” … ori mate… ori chimie. Chiar isi mai aminteste cineva de olimpicul la chimie care dupa ce a luat un loc 3 la aia mondiala i-a facut statul roman cadou o excursie pan’ la greci ?! Doar ca in saptamana aia cat a facut el plaja l-a parasit iubita si s-a combinat cu un prieten de-al lui. De cand a ajuns baiatul inapoi si a aflat ” tragedia ” si-a preparat singur otrava si a semnat condica-n stil Madalina Manole. As la chimie omul…. da’ rest… Unde sunt oameni buni azi toti olimpicii de acum 15 ani ?? Cat sunt azi primari ?! Ministrii ?! Cati au contribuit in cel mai mic fel la bunastarea semenilor mai prosti ?! Si cati au rupt granita fiind multumiti ca-i face Microsoft sclavi ?! Ba vrei statuie ca ai invatat de 10 ?! Pai iti fac ma… in clipa in care inteligenta ta o sa ma ajute pe mine… un prost… in cel mai mic fel. Altfel… vorba aia de mi-o tot zicea bunicu’ : ” invata tataie… ca pentru tine inveti !! “. Si da!! Ai mare dreptate… primul curs ii termina pe astia. Ii si vezi… sunt tare usor de recunoscut. Sunt aia care se infig in prima banca… si incep sa tipe ” mai rar!! ” cand incepe omul sa turuie si sa le umple tabla de desene. E normal sa tipe ca-i doare manuta. In cursul lor gasesti pana si un ” Hapciu!! ” daca a stranutat ala de la catedra. Ca nu 4 ani de liceu ci 12 ani de scoala nu i-au invatat sa filtreze informatia primita… asa ca scriu absolut tot ce aud…

 11. teo

  Sa dea domnul sa priceapa odata toata lumea care ar trebui sa fie rolul scolii in viata noastra. Si in societatea noastra.

 12. florin

  Țara te vrea prost. Însă nu te obligă nimeni să fii de acord, cu atât mai puțin să te conformezi

 13. Absolvent bac

  Trendul secolului XXI : respingerea informatiei ca mna, in afara se pune accentul pe practica si la ce mai e buna teoria in conditiile astea. Am luat o medie frumusica la bac, dar sunt curios oare cati au inteles cu adevarat ce au invatat .. elevul roman toceste de-si rupe creierul si nu ramane cu nimic. Aproape ca nu am invatat si cand am facut-o, am facut-o de placere! RUSINE si celor care criticati literatura romana. Vine romanul, face o literatura esentiala pentru orice popor, mai ales in perioada in care ungurii faceau totul penetru dezbinarea poporului roman si distrugerea constiinte nationale, vin critici ca Lovinescu, Calinescu si multi altii care atesta valoarea, iar apoi vine TARANUL incult cu acces la internet care macane pur si simplu fara sa inteleaga nimic! Nu stiti nimic despre literatura, despre arta, caci literatura este arta, iar arta nu se invata pe de rost, se traieste, lucru pe care putini il fac. Acest articol este pentru oameni superficiali!

 14. Dragos

  Nu inteleg de ce tot va lamentati cu societatea de azi si ce pregateste ea.
  O societate normala nu-ti da bani ca sa stai degeaba in puterea muncii (a se vedea ajutorul social), si nu usureaza ceva ca sa arate apoi cifre de promovabilitate… E ca si cum ai mitui tot juriul de la un show (sa zicem Vocea Romaniei) si pe urma te-ai mira de “talentul” odraslei tale.
  Sti vorba aia: “Pestele sempute de la cap dar se curata de la coada!”
  “Succesuri” cum a zis o absolventa Himinenta de bac. 🙂

 15. Vladimir

  Examenul de BAC nu e despre ce ai invatat, este despre capacitatea unei persoane de a se comporta si exprima într-o conduitã adecvata unui om matur.Este primul interviu unde trebuie sa spui ce gandesti in scris intr-o forma coerenta pe tema unor cunostiinte cumulate in urma unor ani de pregatire.Reprezinta nevoia de a deveni matur si a trata cu maturitate subiectele ce le primesti.Regula este sa promovezi acest examen , nu sa il pici.Iar a lua 10, desi in zilele de astazi este o exceptie nu reprezinta nimic, reprezinta poate putin mai mult decat o alta nota.Ori tu cand te lauzi cu ceva ce era o necesitate indica superficialitatea acestui examen, implicit al persoanelor participante la acest scandal.Arta si aprecierea sau trairea ei este un alt subiect deloc conex cu acesta.

 16. Remy

  Puteai să folosești 3.25, ar fi fost mai de efect decât 5.45. Felicitări pentru idee totuși: de la 5-6 comentarii, la 200 e un salt destul de bunicel.

 17. didi

  continuare la legenda: cacofonia NU este o greseala gramaticala, se evita doar pentru a nu crea discomfort fonetic.:)
  eu fac parte din generatia mai tanara (am promovat in 2006) si tot realizez ca stiu mai multa carte decat cei ce termina acum liceul, Eu am considerat injositor cand am avut colegi ce au considerat ca ilie moromete traia drama intelectualului :)))))))))))

 18. whynot

  Eu nu inteleg atitudinea celor care o critica pe aceasta eleva si nici nu inteleg rolul acestui “articol”. Da, la 18 ani cel mai important lucru este sa iei Bac-ul, si cu nota cat mai mare. Nu cred ca postul ei se adresa persoanelor trecute de facultate care acum se “lupta”cu viatza reala si uitandu-se inapoi spun: “Pfff, Bac-ul.. un fleac”! Poate pentru voi e acum, dar nu cred ca acum 5,10 sau 15 ani erati de aceeasi parere. Postarea ei se adreseaza colegilor de liceu sau chiar mai tineri. Si e foarte bine ca si-a spus parerea si ca se lauda cu notele obtinute. A muncit pentru ele. Cum ar fi daca am trai intr-o Romanie unde in loc de postari pe Fb cu bmw, fete in fuste de 20 cm, sau nu stiu ce localuri de fitze tinerii ar face postari ca ale fetei si s-ar lauda care mai de care cu notele obtinute, diplome si ultimile carti citite.
  In concluzie nu inteleg rostul acestei compuneri a domnului Lazar. E important rezultatul la Bac atunci cand ai 18-19 ani? Da! E foarte important, la fel ca si interviul de la 25 de ani si primul copil la 30 sau rezultatul la colonoscopia de la 50 de ani. A facut un lucru rau, demn de criticat prin faptul ca s-a laudat cu rezultatele bune obstinute? Nu! Din cate stiu suntem liberi se ne exprimam atat timp cat nu deranjam pe nimeni. Dar totusi unii dintre noi s-au simtit foarte deranjati pentru ca fata a spus”sic! am muncit si am luat nota mare”.
  Si atunci comentatorii sefi vor spune: “si ce daca a luat nota mare, oricum ce inveti in liceu nu te ajuta cu nimic in viatza”. Si sunt total de acord. Nu ma ajuta cu nimic acum ca am invatat sa rezolv integrale la matematica sau ca stiam sa desenez formulele chimice. Dar cum ne-a spus proful meu de mate in clasa a 12-a: “cand termini liceul trebuie sa ai 3 lucruri: carnetul de conducere, sa stii macar o limba straina si diploma de bac”. Am uitat aproape tot ce am invatat in liceu, de la matematica la geografie. Dar toate lucrurile pe care le faci in liceu, sau ma rog ar trebui sa le faci, sa rezolvi probleme la mate, chimie sau fizica, sa citesti carti la limba romana sa memorezi tot felul de lucruri inutile te ajute enorm sa iti exersezi si sa iti imbunatatesti functiile creierului ca memoria, puterea de deducere etc. E ca si cu muschii, cu cat ii antrenezi mai mult cu atat e mai usor sa depui efort din ce in ce mai mare si sa depasesti limite. Stiti cum se spune: “Nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita”:)

 19. alin

  Faptul ca ai o experienta de viata dar nu ai vazut tara, nu iti da dreptul sa refuzi sa crezi ca judetul Salaj exista !!!

 20. Mircea

  oh, da. inca un motiv pentru care notele au devenit irelevante in zilele noastre.
  altul este urmatorul: materiile sunt atat de subtiri fata de ceea ce se preda in perioada anterioara anilor ’90 incat nu exista termen de comparatie.
  generatiilor recente: vi se pare ca e greu? ciocul mic! nu stiti ce inseamna greu!
  ai luat 10? nu te mai lauda ca e altul langa tine, de regula mai batran, care te manaca cu fulgi. insisti ca ai luat 10? stai relax, ca tot mediocru esti.
  si acum, gandindu-ne la cati pica examenul de maturitate, respectiv cati il iau la limita, ne putem da seama de dimensiunea dezastrului din Educatie.

 21. Dorin Lazăr

  @Mircea: comentariul tău îmi amintește că de multă vreme îmi doresc un plugin de comment-voting. Pentru că îmi vine să îți dau like la comentariu 😀

 22. Ion Radoi

  Exemplar tipic de handicapat cu studii.. Ma gandesc ce va scrie dupa ce termina facultatile…Si unii ca el vor decide destinul acestei tari….Nu va ingrijoreaza?…

 23. Ioan

  Tipule, esti prost si punct . 🙂 Pe principiul ca notele sunt irelevante, ar trebui dati exemplu toti semianalfabetii care au bani cat nu ai vazut tu nici in filme. De acord ca notele nu sunt total relevante, insa te disciplineaza, te invata efectiv sa depui efort, sa nu te culci pe o ureche si constituie un reper de departajare. Faptul ca tie ti se pare absurd unul care in patru ani de liceu a invatat ca sa ia 10 pe linie, este de inteles din prisma unui frustrat si invidios.
  Latrati multi cum ca era floare la ureche sa fi luat 10 daca ati fi vrut sa invatati.. strugurii sunt acri. Saracii, toti cei care au luat Bac-ul cu 6, nu au vrut sa invete. Altminteri luau 10. Hai sictir ! 😉
  Ponderea celor care au reusit sa aiba un trai decent desi erau niste pierde vara in liceu si facultate, este mai mica decat a celor care s-au straduit, au transpirat si si-au antrenat mintea pentru ghenele alea de note mari. Asa ca marş, prietene, pseudointelectualule, semidoct inchipuit, care doar prin prisma norocului ai reusit.
  Apropos, faptul ca ai luat 5.45 la Bac este doar din cauza ta, prostule. Aspectul asta cu profesoara nebuna care a corectat.. este tipic frustratilor si redusilor sa caute mereu vina in exterior. Probabil ca tu esti si misogin, avand in vedere limbajul saracacios si lipsit de substanta prin care ai apostrofat-o pe sarmana aia adolescenta. O zi deosebita!

 24. Mircea

  Dorine, probabil a venit vremea sa recunoastem ca am imbatranit nitel. 🙂 nu foarte mult, doar asa, un pic.

 25. PiticuMorocanos

  Oare e vina unui copil care a făcut tot ce i s-a zis ca e bine sa facă? sau a părinților și profesorilor care au fost prea prosti sa ii explice ce inseamna 10 ala și ce mai ii trebuie în viata?
  Una e sa vrei atenție și alta e sa crezi ca aia e așteptat de la tine ca sa ai succes în viata.

  Pupici, unu care a luat și 10 și 5.

 26. Mircea

  @anaa: iata o parere destul de echilibrata, cum mi-ar placea sa aud mai des de la cei tineri.

 27. Dan

  Ce, doar la tv sa fie promovate? Urat ca nu stim sa promovam frumusetea Romaniei si ne pierdem timpul cu astfel de catastrofe, nu stiu cati ar fi avut curajul tau, respect!

 28. fuchs

  ” Subiectele sunt de toată jena, e ca și cum cineva v-a pus să alergați 100 de metri în 20 de minute și ați reușit să treceți linia de sosire la limită. ”

  Daca a fost asa usor de ce plm ai luat numa 5.40 sau chiar si 8.50 cum sustii ca meritai.
  De toata jena e abia sa treci la un examen de toata jena. Pare-mi-se ca ai alergat 100 de metri in 3 ore si comentezi

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.