Emil Racoviță

Astăzi, ne reamintește Google, se împlinesc 145 de ani de la nașterea lui Emil Racoviță. Fiu de boieri, pleacă la Paris să studieze dreptul, dar descoperă pasiunea pentru biologia marină. Și dacă pe mine mă amuză de fiecare dată cînd aud termenul ‘marine biologist’, contribuția lui Emil Racoviță la dezvoltarea domeniului e incontestabilă, el fiind selectat să se alăture marii expediții belgiene în zona Antarctică, cu nava Belgica.

Vreme de un an (11 luni) Belgica a fost prinsă în ghețurile Antarcticii – dar prinși în ghețuri, oamenii de știință atașați expediției nu au stat degeaba, și au adunat materiale pentru vreo 60 de volume de informații, dublînd literatura științifică de la acel moment despre Antarctica.

Reîntors în Europa, devine pasionat de speologie și e considerat întemeietorul domeniului biospeologiei. Niște contribuții remarcabile la dezvoltarea științei pentru acest extraordinar om de știință european, cu rădăcini românești. Mai jos, desenul cu care l-a omagiat Google, care mi s-a părut chiar frumos:

emil-racovitas-145th-birthday-5859056946249728.2-hp

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.