Era să-mi crească respectul pentru Radio Zu

Într-un episod șoc, în această dimineață era să-mi crească respectul pentru cei doi măscărici de la Radio Zu, ăia care șutesc glume de la tot poporul (între noi fiind vorba, ar trebui să fie în fruntea unei campanii anti-discriminare,  au furat de la toți indiferent de rasă, religie sau sex). 

În fine, de dimineață, în mijlocul de transport către muncă era Radio Zu. Nu mă bag pe gustul omului, așa că nu am cerut șoferului să schimbe – am stat în schimb un pic să văd ce glume răsuflate mai spun.

După două minute anoste unde se jucau de-a regionalismul cu niște auditori, unul din ei (niciodată nu am știut care e care) a dat drumul la Rapsodia Română. Pentru cei ce nu cunosc ce e Rapsodia Română, mai jos o interpretare dirijată de Sergiu Celibidache:

A fost un șoc pentru mine: posturile de radio și-au făcut un nume de mîndrie în a numi muzică numai ce a fost creat din 1980 încoace (1980-1990 fiind epoca în care se făcea ‘muzica bună’, pour les connoisseurs). Pentru 30 de secunde începuse să crească respectul pentru Radio Zu ca graficul unei hiperbole pentru x² cînd x->∞. Noroc însă că unul din jenanții de serviciu începe în mod absolut nejustificat și stupid să facă mișto de Iosif Sava, debitînd cu vocea gravă niște prostii.

Explicație, pentru jenanții de la Radio Zu: Cînd făceau mișto Vacanța mare de Iosif Sava se întîmplau două lucruri: Vacanța Mare aveau umor și Iosif Sava era încă în viață. Înțelegeți acum de ce să faceți voi mișto de Iosif Sava acum e stupid, mizerabil și inoportun? Sunteți niște dobitoci.

Rezultatul a fost banal. Hiperbola aceea ce se forma în mine a devenit rapid graficul unei hiperbole cînd parametrul de la funcția de gradul doi pe care o determină -x² cînd x->∞.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.