Eroul națiunii

Am văzut că apare un nou erou la orizont. De observat că ambii președinți români care au încercat să se delimiteze de comunism au fost ridiculizați umed pe față la sfîrșitul mandatului. În cazul lui Constantinescu, a rămas emblematică barba albastră. În cazul lui Băsescu, însă, incidentul e menit el însuși derizoriului.

Prima observație ar fi că încă nimeni nu s-a dus să-l scuipe pe Iliescu, cel care în primii 6 ani de domnie a avut grijă ca România să fie dată cui trebuie, pe nimic. Ceea ce mă face să cred că coincidența umedă privește doar președinți care au încercat, totuși, să facă și ceva bine.

A doua observație: e interesantă motivația individului. Sau, mă rog, lipsa de motivație. Nu am urmărit subiectul, mai mult titlurile din ziare. E amuzant, de exemplu, cum justifică o vecină de-a individului chestia:

Era absolvent de Academie şi nu şi-a găsit un loc de muncă. Credeţi că nu este un motiv suficient? adev.ro/n64t43

Mno, pentru vecina individului, o să o șochez: Nu. Cine l-a pus să facă Academia? De ce a făcut-o? Se pare că și soră-sa e tot o deșteaptă de-asta: a terminat dreptul și nu are loc de muncă.

Tot din același articol, sărmanul suferind care l-a scuipat pe președinte stă într-o casă cu 12 camere. Voi stați într-o casă cu 12 camere, ca să înțelegeți suferința omului? E greu cu camerele astea, mai ales cînd sunt atît de multe! Evident, nimeni că nu o să spună nimic despre faptul că omul trăia peste posibilitățile lui, și că probabil e nemulțumit că statul nu-l întreține. Evident, important e să rămînă în alea 12 camere. Altfel e nasol.

E de compătimit noul erou al națiunii. Individul ăsta e imaginea perfectă a națiunii române: fără realizări, dar cu tupeu și pretenții. Își merită soarta.

În alte știri, elvețienii au respins prin vot o mărire de salariu minim, să ajungă undeva la 3300€/lună. Și din cîte am văzut, nu prea au case de 12 camere pe-acolo.


9 Replies to “Eroul națiunii”

 1. Cata

  “coincidența umedă privește doar președinți care au încercat, totuși, să facă și ceva bine” – mai exact, ce anume?
  “elvețienii au respins prin vot o mărire de salariu minim, să ajungă undeva la 3300€/lună” – majoritatea pe acolo oricum castiga banii aia, deci nu era nevoie de o limita legala. Care e legatura cu “stuchitul” presedintelui?

 2. Dorin Lazăr

  La prima: Băsescu a încercat, de bine, de rău, să se delimiteze de comunism, și să avem o justiție activă. Constantinescu a încercat să stopeze dezastrul creat de termitele Iliesciene. Amîndoi au avut o poziție pro-europeană, pro-vest fermă, și la politică externă au făcut lucrurile care trebuiau făcute.

  Pe a doua o ai ca temă de reflecție.

 3. Cosmin

  Nu e de gluma, sa stii ca e problema mare cand ai casa mare :)))

  Poate din cauza asta francezii isi fac case de marimea unui apartament din militari 😀

 4. Acru

  Urmează ca eroul Zglobiu să fie făcut parlamentar la Uzina de Martiri a presei de partid, după modelul Cristianei Anghel.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.