Ești ceea ce faci

Nu ești ceea ce gîndești că ești. Nu ești ceea ce îți dorești să fii. Nu ești nici măcar ce ai fost acum 10 ani, acum 20 de ani sau acum 40 de ani.

Ești ceea ce faci acum. Ce faci pentru tine, ce faci pentru cei din jurul tău. Contribuția ta. Rezultatele tale.

Rezultate care sunt efemere. Unele te vor lăsa să te culci pe laurii lor ani la rînd pe cînd altele vor expira după o zi. Eșecurile însă nu expiră niciodată.

Nu ești mai deștept pentru că un român a cîștigat o medalie de aur. Nu ești nici un atlet mai bun că a dat gol un român.

Și dacă tot ce faci toată ziua e să stai să te plîngi, atunci nu ești un nedreptățit. Ești exact asta: un om care stă toată ziua să se plîngă, nu face nimic altceva. E ușor să uiți că pentru a avea valoare trebuie să dai ceva celor din jurul tău.

Așa că nu uita: ești ceea ce faci TU. Nu ce face sau nu face altcineva. Ești exact acel lucru pe care îl faci toată ziua și îl urăști. Așa că dacă e să fac o urare pentru 2013… Să fie un an în care să puteți afla cine sunteți.


5 Replies to “Ești ceea ce faci”

  1. Andreea Fanita

    Exact asa spunea si Socrate. De ce ar trebui sa respecti pe cineva pentru laurii trecutului sau? Respectul se castiga, varsta sau trecutul nu sunt un argument suficient si nici macar un fundament pentru a acord intaietate acestora. Iar la moment dat nu-s nimic mai mult, nimic mai putin decat un convinced slacker. :))

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.