Cum să eșuezi ca membru al speciei

Într-un articol găsit de Roxana un țigan se plînge pentru că după ce merge pe stradă murdar, mirosind a hazna, e discriminat pentru că e țigan. Și, evident, se plînge în gura mare că suntem intoleranți.

De fapt nu, nu e un țigan. Este un homosexual, și ăsta e motivul pentru care discriminarea e mai gravă, pare-se. În cele din urmă e o scuză excelentă: Furi de pe stradă, ești prins și bătut? Ah, dar ai fost discriminat ca homosexual! Profu’ de chimie ți-a dat notă mică? Discriminareeeeeeeeeee! Scrii despre mine și nu mă pupi în fund? Discriminareeeeeeeee!

Problema e alta cu individul ăsta. Citez din articolul original:

Emisiunea „X Factor” nu este singurul context în care a fost jignit în România pentru că este homosexual: „Odată eram pe tocuri pe stradă. M-au scuipat”. Altă dată, oamenii au strigat pe stradă după el: „Ești poponar!”. Cu altă ocazie, un tip a început să îi facă poze la metrou pentru că era îmbrăcat în colanți colorați. Paolo s-a dus la el, l-a salutat și i-a spus că nu a fost deranjat de gest, însă i s-a răspuns pe un ton agresiv: „Du-te de aici!”.

Nu, amice, tu nu ești jignit în România pentru că ești homosexual. Nu, amice, cînd lumea îți dă o palmă peste ceafă nu ți-o dă pentru că te culci cu alți tipi, ci pentru că ești o paiață înfometată de atenție. Nu, amice, nu diversitatea e aia care te face să demonstrezi lipsa de demnitate și incapacitatea de a te integra în societate. Pentru că și mie îmi place să stau în pielea goală prin casă, dar cînd ies în sat pun niște haine pe mine. În societate sunt anumite lucruri pe care nu le exprim. Nu merg pe ulița principală doar în papuci de casă să urlu că sunt discriminat de oamenii care se îmbracă fiindcă mie ca individ mi-e mai bine dezbrăcat.

O fi bine că și-o ia peste ceafă? Nu, nu spun chestia asta, doar o explic. De ce și-o ia peste ceafă exemplul italian, dar nu și cel autohton care nu s-a spălat de o lună? E simplu: pentru că în cel autohton membrii mai intoleranți ai societății nu au curaj să dea, pentru că arată prin agresivitate și postură că poate să răspundă. Iar individul ăsta care se plînge pe la gazete e un eșuat al speciei.

Cît despre paralele legate de unguri și yoghini pe care le propune Roxana, ele sunt la fel de greșite. Pînă acum nu am auzit de vreun individ care să se fi luat de colegul meu de muncă Istvan pentru că ar fi născut în secuime. Și nici pe alți colegi care poate că practică yoga.

Pentru că, la drept vorbind, un țigan ungur homosexual care practică yoga ar fi mult mai puțin discriminat în România decît paiața aia, atîta timp cît are un minim de demnitate.

Hai să încheiem articolul cu un pic de muzică bună.