Execuţiile din ICR continuă

Intactul continuă să execute public ICR-ul. Nu am nici un motiv să mă plîng de treaba asta, nu-mi iese nimic nici dintr-o parte, nici din cealaltă. Autoinvitat să dea un drept la replică, nu s-a priceput să conducă el discuţia şi s-a trezit în situaţia de a citi două fragmente.

Unul e cel cu urina, pe care toţi l-au îndrăgit, celălalt e unul cu tentă social-democrată, care să şocheze fiinţa pensionară a patriei. Mulţumesc, Ioska, pentru ştire.

Cu ce a greşit omul al cărui nume nici nu-l cunosc? Cu faptul că a scris? cu faptul că a citit public? sau cu faptul că nu a ştiut să îşi apere scrisul?

Cu nici una din cele trei, de fapt. A scris, dar a scris aşa pentru că asta îşi doreşte publicul şi de la ştiri. Senzaţionalul. Poate a fost neintenţionat, dar pînă la urmă asta a făcut, şi asta fac toţi scriitorii din ziua de azi, pentru că oamenii nu acceptă să citească altceva decît senzaţionalul. Pentru referinţă, vezi care e cel mai vîndut cotidian din România şi de ce.

A citit public? Da, a citit, la invitaţia moderatorului, care cunoştea exact textul. Cu alte cuvinte, Gîdea a invitat pornografia în casele dumneavoastră, nu scriitorul ei.

Nu a ştiut să îşi apere scriitura? Nici măcar nu mai conta. În momentul în care a rostit frazele respective, nu mai putea să-l apere nimic, pentru că se adresa unei cu totul alte audienţe faţă de cea care era destinată.

Este greşit să citeşti aşa ceva la televizor. După cum spuneam, dronele din faţa televizorului reacţionează. Sunt atrase ca musca de lampă de scandal, de derizoriu şi de perversiuni. Sunt atraşi ca cetăteanul din evul mediu de spînzurătoarea publică. Vor să audă, să vadă, să simtă, să pipăie urma laţului din jurul gîtului victimei.

Evident, Gîdea îşi cunoştea spectatorii. Iar de data aceasta, perversiunea nu a fost textul lui. Perversiunea a fost execuţia lui, iar textul doar pretextul.

Nu apăr artistic textul individului. Mi se pare slab, jenant, genul de text care poate fi scris în 2 minute cu tot cu corectură. Este un text inutil, tembel, teribilist. Dezaprob însă execuţia. Şi reamintesc faptul că Gîdea&Co. puteau să facă scandal cînd a fost numit individul, nu post-mortem.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.