De ce nu există mai multă informație despre razia de la Martax?

Azi a avut loc o razie la (cred) cea mai mare firmă de taximetrie din Brașov, Martax (asta include și Bratax). Ăsta e motivul pentru care în seara asta a fost aproape imposibil să găsesc un taxi, și când am întrebat un taximetrist, mi-a răspuns un pic confuz că DNA-ul ar fi făcut o razie la Martax.

Dar nu era vorba de DNA, ci de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, și oamenii sunt destul de prost informați. Pentru că ceea ce ar fi trebuit să fie știrea bombă a zilei nu există deloc. Serios, nimeni nu are știrea asta, nimeni nu vrea să pună informație, nici la ziare, nici presa din capitală. În momentul ăsta, singura sursă de informație e comunicatul Parchetului, care ne și urechează pe noi, cetățenii, că ne cam doare dorsal de evaziunea fiscală (via PrinBrașov). Știrea începuse bine. Toate ziarele au știrea cu „razie în taximetriștii brașoveni, știrea va fi actualizată”, și nimeni nu a mai actualizat după ora 13.  Așa arată seara la ora 8 front-page-ul de la MyTex, de exemplu:

Ceea ce mie îmi spune că situația e destul de groasă. Că toți cei care au un ziar prin oraș au cam oprit informațiile, să nu cumva să meargă vestea mai departe, deci mă aștept să văd nume mai mari prin dosar.

Apoi, a mers razia numai la Martax, ceea ce îmi zice că cineva, poate omul de la Rey, poate cel de la Tod sau de la altă firmă concurentă a pus o plângere. Ceea ce înseamnă că în curând o să vedem și scumpiri la tarifele de taximetrie.

Și ar cam fi cazul, pentru că nu prea merge așa, cu 1.33RON/km, dar cu cel mai scurt kilometru din lume și cu cel mai scurt minut. Pe de altă parte, nu văd de ce Parchetul a ales numai Martax-ul, și nu a intrat și în ceilalți, mai ales în meseriașii care agață turiști în gară.

Și, repet. De ce nu există prea multă informație despre razia de la Martax?