De ce nu există mai multă informație despre razia de la Martax?

Azi a avut loc o razie la (cred) cea mai mare firmă de taximetrie din Brașov, Martax (asta include și Bratax). Ăsta e motivul pentru care în seara asta a fost aproape imposibil să găsesc un taxi, și când am întrebat un taximetrist, mi-a răspuns un pic confuz că DNA-ul ar fi făcut o razie la Martax.

Dar nu era vorba de DNA, ci de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, și oamenii sunt destul de prost informați. Pentru că ceea ce ar fi trebuit să fie știrea bombă a zilei nu există deloc. Serios, nimeni nu are știrea asta, nimeni nu vrea să pună informație, nici la ziare, nici presa din capitală. În momentul ăsta, singura sursă de informație e comunicatul Parchetului, care ne și urechează pe noi, cetățenii, că ne cam doare dorsal de evaziunea fiscală (via PrinBrașov). Știrea începuse bine. Toate ziarele au știrea cu “razie în taximetriștii brașoveni, știrea va fi actualizată”, și nimeni nu a mai actualizat după ora 13.  Așa arată seara la ora 8 front-page-ul de la MyTex, de exemplu:

MyTexFrontPage

Ceea ce mie îmi spune că situația e destul de groasă. Că toți cei care au un ziar prin oraș au cam oprit informațiile, să nu cumva să meargă vestea mai departe, deci mă aștept să văd nume mai mari prin dosar.

Apoi, a mers razia numai la Martax, ceea ce îmi zice că cineva, poate omul de la Rey, poate cel de la Tod sau de la altă firmă concurentă a pus o plângere. Ceea ce înseamnă că în curând o să vedem și scumpiri la tarifele de taximetrie.

Și ar cam fi cazul, pentru că nu prea merge așa, cu 1.33RON/km, dar cu cel mai scurt kilometru din lume și cu cel mai scurt minut. Pe de altă parte, nu văd de ce Parchetul a ales numai Martax-ul, și nu a intrat și în ceilalți, mai ales în meseriașii care agață turiști în gară.

Și, repet. De ce nu există prea multă informație despre razia de la Martax?


16 Replies to “De ce nu există mai multă informație despre razia de la Martax?”

 1. MakavelliRo

  Patronul Martax are si Brataxul si benzinarie si statie ITP si … drum roll … singura firma firma din judet avizata sa dea avizul metrologic pentru aparatele de taxare.
  Intelegi de ce doar Martax + Bratax au fost verificate ? 😉

 2. Dorin Lazăr

  @MakavelliRo: e ilegal și dacă nu te prind. Și imoral. Și oamenii care o fac ar trebui să se gândească de zece ori înainte dacă ei chiar își doresc asta.

 3. MakavelliRo

  No offence, dar daca esti taximetrist, te plangi ca nu castigi suficient, asculti superfeme, “piști” un ciubuc, o combinatie de unde poti, bisnitaresti tot ce se poate, faci rost de orice, de la fete la grame, ti se pare imoral sa nu dai bon.
  Te-ai gandit vreodata de 10 ori inainte sa treci strada prin loc nemarcat? Asa cum tie ti se pare asta banal, asa li se pare lor banal sa nu dea bon, sau sa ciupeasca 10-20 lei pe zi.
  Hai sa fim seriosi, nicaieri, dar absolut nicaieri in lume, oamenii nu s-au civilizat bazandu-se pe moralitate. Amenzi si pedepse, asta motiveaza evolutia.

 4. Dorin Lazăr

  @Blue: știrea a apărut azi (26) nu ieri, când am scris eu articolul.
  @Mircea: nu știu de așa ceva, dar dacă se mărește tariful… foarte bine, să se mărească.

 5. Alex

  Pei treaba asta cu razia a fost dupa ce au anuntat Martax ca maresc tariful :))
  Asta a fost sifoneala de la alte firme de taxi , sau poate chiar de la fiusu` care de cateva luni e certat cu Marian ( patron Martax ) … fiusu lu Marian are acum Reytaxy , masini noi , etc 😀
  A stiut el de ce se separa 🙂
  2 la mana : in Martax sunt cateva zeci de masini ce apartin unor foste persoane ( cadre militare/ politie )
  Sunt curios care nu a mai dat parte :))

 6. dan

  Sunt curios ce mai zice Primaria despre firma Martax ( in intalnirile cu taximetristii era data drept exemplu de legalitate si management). mai ales Miklos Gantz. Cred ca arestul este destul de incapator ca sa-i primeasca si pe protectorii lor din Primarie. Personal nu am auzit de niciun sofer de la Martax sa isi fi luat o concediu medical sau de odihna, decand este firma. Toate aceste lucruri se stiau de 8 ani, si de altfel acesta este modul de lucru in taximetrie. Credeti ca alte firme (Tod) lucreaza altfel? Cand soferii foloseau butoanele de fapt furau pentru patroni, nu pentru ei, si unii probabil mai erau si mandrii de asta. Acum sunt complici la frauda si nu inteleg de ce . Treaba este generala, si nu cred ca Marian ala micu o sa scape, doar are acelasi stil de lucru.Cat despre informatii in presa brasoveana despre taxi,rmatii mai complete am gasit intr-un ziar dni Constanta

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.