Experimentul fishilica

Multă lume vorbește despre plecarea lui zoso de pe zelist, lucru care începe să sune a ‘antireclama face bine’, pentru că, să fim serioși, zelist e un loc anost cît timp top3-ul e neschimbat. În afară de faptul că oamenii de la Pid’jin au făcut un widget frumos, numai bun de pus în dreapta blogului, zelist e irelevant (cel puțin pentru mine, care n-am cum să am admiratori veniți direct din zelist.

Și ca să demonstrez chestia asta mă adaug și eu celor care au pornit experimentul fishilica. Fishilica e un autor de blog care și-a pus de curînd blogul în zelist. E considerat ultimul, de aceea Eftimie l-a ales ca să-i afișeze widget-ul cu pidjin la el pe blog – mai mult, Chinezu a preluat ideea din zbor și se întreba cît de mult poate să-l salte în zelist. Drept urmare a început să dea link-uri la el. Ionuțu numește treaba asta un linkodon (nu e un termen rău, și s-ar putea refolosi cu succes :).

Fishilica, noi ținem cu tine!!!

PS: dați și voi link-uri la fishilica. Cît mai multe.

PS2: O întrebare filosofică. Qui est fishilica? Eu zic că e zoso care se simte un provincial între bucureșteni și vrea să arate că poate să recucerească zelist-ul fără să se folosească de nume.

PS3: ce am eu cu zelist? Faptul că în nici un univers din lumea civilizată nu poți să înțelegi nimic din graficul de mai jos (care nu are nici un sens):

Poziția mea în zelist. Mai sus e mai bine. Sau mai rău. Sau ceva pe-acolo

24 Replies to “Experimentul fishilica”

  1. După scris nu pare a fi Zoso, dar îl ajutăm cum să nu. Deja am făcut-o.
    Experimentul Fishilică rullz:))

    1. Normal că este. Sunt sigur că se urmărește expunerea discreditării lui zelist, pentru că zelist părea că devine o treabă serioasă și nu e. Dovadă graficul pe care l-am atașat și eu. Dacă cineva, conștient sau nu, expune găurile din zelist, e super. Din punctul meu de vedere, singura metrică relativ corectă este Google Page Rank. Măcar nu ‘pune botul’ la micile feude locale.

    2. Nu văd de ce zici că google a renunțat la PR. Ultima oară au actualizat PR-urile în decembrie, dacă țin bine minte.

    1. Am înțeles. Mi se par SF explicațiile cu ‘din doi în doi’, și lipsite de bun simț. Mi se pare irelevantă evoluția pe care am pus-o atașată acolo. Uită-te la spike-uri. Cum pot eu ca într-o zi să fiu cu 1000 de poziții mai sus, urmînd să fiu retrogradat cu 1100 de poziții după aia? Ce e asta? ruletă?

Comments are closed.