Experimentul fishilica

Multă lume vorbește despre plecarea lui zoso de pe zelist, lucru care începe să sune a ‘antireclama face bine’, pentru că, să fim serioși, zelist e un loc anost cît timp top3-ul e neschimbat. În afară de faptul că oamenii de la Pid’jin au făcut un widget frumos, numai bun de pus în dreapta blogului, zelist e irelevant (cel puțin pentru mine, care n-am cum să am admiratori veniți direct din zelist.

Și ca să demonstrez chestia asta mă adaug și eu celor care au pornit experimentul fishilica. Fishilica e un autor de blog care și-a pus de curînd blogul în zelist. E considerat ultimul, de aceea Eftimie l-a ales ca să-i afișeze widget-ul cu pidjin la el pe blog – mai mult, Chinezu a preluat ideea din zbor și se întreba cît de mult poate să-l salte în zelist. Drept urmare a început să dea link-uri la el. Ionuțu numește treaba asta un linkodon (nu e un termen rău, și s-ar putea refolosi cu succes :).

Fishilica, noi ținem cu tine!!!

PS: dați și voi link-uri la fishilica. Cît mai multe.

PS2: O întrebare filosofică. Qui est fishilica? Eu zic că e zoso care se simte un provincial între bucureșteni și vrea să arate că poate să recucerească zelist-ul fără să se folosească de nume.

PS3: ce am eu cu zelist? Faptul că în nici un univers din lumea civilizată nu poți să înțelegi nimic din graficul de mai jos (care nu are nici un sens):

Poziția mea în zelist. Mai sus e mai bine. Sau mai rău. Sau ceva pe-acolo

24 Replies to “Experimentul fishilica”

  1. După scris nu pare a fi Zoso, dar îl ajutăm cum să nu. Deja am făcut-o.
    Experimentul Fishilică rullz:))

  2. Normal că este. Sunt sigur că se urmărește expunerea discreditării lui zelist, pentru că zelist părea că devine o treabă serioasă și nu e. Dovadă graficul pe care l-am atașat și eu. Dacă cineva, conștient sau nu, expune găurile din zelist, e super. Din punctul meu de vedere, singura metrică relativ corectă este Google Page Rank. Măcar nu ‘pune botul’ la micile feude locale.

  3. Nu văd de ce zici că google a renunțat la PR. Ultima oară au actualizat PR-urile în decembrie, dacă țin bine minte.

  4. Păi de ce ar fi? Dacă nu îți arată ce trebuie, la ce e bun un vitezometru? Să-ți arate că tu mergi cu 110 la oră cînd tu te simți în Logan că îl duci să bată 250?
    Din punctul ăsta de vedere, PR-ul e cam defetist. Auzi la el… să scadă… 🙁

  5. Am înțeles. Mi se par SF explicațiile cu ‘din doi în doi’, și lipsite de bun simț. Mi se pare irelevantă evoluția pe care am pus-o atașată acolo. Uită-te la spike-uri. Cum pot eu ca într-o zi să fiu cu 1000 de poziții mai sus, urmînd să fiu retrogradat cu 1100 de poziții după aia? Ce e asta? ruletă?

Comments are closed.