Experți Social Media români

Uneori mă satur să tot văd incompetenți plângând pe chestii irelevante; încep să ajung la vorba lui Vali, și să mă întreb dacă chiar mă interesează chestii precum ce s-a întâmplat cu acțiunile United după scandalul pe care l-au avut cu doctorul scos cu forța din avion.

Și, sincer, nu-mi pasă de United Airlines, nu în România. Îi înțeleg pe prietenii mei din state care comentează despre UAL. Dar pe faliții din România care comentează? Pentru că despre asta scriu oamenii de social media pe Facebook-ul românesc, cu tot felul de năzbâtii despre cum PR-ul contează.

„Viralul cu doctorul târât de poliție dintr-un avion United costă pe bursă 800 milioane de dolari.
Atât a pierdut ca valoare compania aeriană.” zice Victor Kapra

Doar că pentru oricine se uită pe graficul ăla vede că fluctuația e destul de mare, și căderea e aproape dublă față de fluctuația pe ultimele 5 zile. Putem, oare, să aflăm mai mult? Sigur că putem, spune Dorin Lazăr din Brașov care nu pune botul la toată plângăceala oamenilor de social media din România.

Cam așa arată fluctuația acțiunilor UAL pe ultima lună.

Ce nu zice nimeni e că compania asta încă e pe plus pe ultima lună, și dacă eram golan și puneam graficul de pe 21 martie, vedeați o creștere spectaculoasă. Dar eu nu sunt analist social media ca să fac d-astea.

Ce se întâmplă acolo sunt fluctuații. Ce zic acele fluctuații? Că cei care au prins momentul perfect să cumpere acțiuni, au făcut-o pe 21 martie – și că UAL crește ca valoare în ciuda scandalurilor de PR. Acțiunile UAL par o investiție bună, asta zice respectivul grafic. Dar no, când comentează oameni ca mine sau ca Kapra care nu au bani de dat pe acțiuni UAL, totul poate lua o turnură tragicomică.


5 Replies to “Experți Social Media români”

  1. dw

    Nu poti sa stii daca o investitie e buna sau rea dupa un grafic cu fluctuatiile de pret pe o luna, trebuie sa mergi sa citesti rapoartele financiare trimise la SEC, in special 10-K sa vezi ce planuri de viitor au.
    Sunt unele stock-uri foarte volatile pierd sau catiga in valoare si 50% in mai putin de 24 de ore, iar acele companii care au pennny stocks( sub 1$ pe actiune) e o fluctuatie prea mare.

  2. Dorin Lazăr

    Nu vorbim aici de volatilitatea bursei. Până la urmă întotdeauna se va profita de pe urma variațiilor mici, pe asta sunt orientate firmele care fac HFT, nu? Dar nu despre asta vorbim, ci despre faptul că UAL nu a pierdut atât de mult cât să fie o problemă reală.

Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.