Fallen Elf is my DNF

Sunt anumite momente de care te ferești multă vreme. Acesta e unul din ele, și într-un fel e un moment de mare ușurare, și de mare tristețe pentru mine.

Am spus că nu mă reîntorc pe blog decît, vorba mamelor spartane, pe scut sau purtînd scutul. De data aceasta o să dezamăgesc multă lume, dar mai ales pe mine, revenind pe scut.

De 12 ani aveam în minte o poveste extraordinară. În 12 ani însă povestea s-a diluat pînă la pierderea totală a sensului. An de an am reinventat-o, am rescris părți din ea, am recreat personajele, am refăcut esența lor. An de an am eșuat. Ar fi trebuit, poate, să renunț mai repede.

Sunt două lecții pe care parcă le-am repetat pe-aici. Prima e lecția lui Duke Nukem Forever. Din păcate, spre deosebire de Duke Nukem Forever, nimeni nu va putea lua Fallen Elf să-l termine. E mult prea irelevant. Fallen Elf nu există, e un concept mort, și trebuie să mă împac cu ideea. Fallen Elf e un proiect pe care nu-l voi mai revitaliza niciodată.

A doua e o lecție pe care o înveți destul de devreme în Go. În momentul în care pierzi, renunță și joacă în altă parte unde ai șansă să construiești ceva mai valoros. Go-ul te învață lucrul ăsta într-o perioadă foarte scurtă, însă, din păcate pentru mine și talentul meu scriitoricesc, atunci cînd am început să concep Fallen Elf nu jucam Go.

Inițial doream să spun că mă voi lășa de scris. Dar așa cum au arătat zilele astea cît m-am despărțit de blog, plăcerea de a comunica în scris a rămas. Conținutul, însă, va fi cu totul altceva. Nu voi scrie high-fantasy, heroic fantasy sau ceva similar. Nu mai sunt acel om. Au trecut mulți ani, și m-am schimbat. E timpul să accept că nu mai sunt cel de acum 12 ani, să îmbrățișez acest adevăr și să îl iau cu mine mai departe. Și între timp să mă dedic lucrurilor care chiar le simt utile pentru mine și pentru cei din jurul meu. Serios, chiar vroiați să citiți un roman fantasy scris prost, confuz și fără prea multă acțiune?

Voi mai scrie? Pe blog, da, dar blogul e comentariu. Voi mai scrie literatură? Nu acum. Poate în viitor, nu zic nu. Poate o să revin la nivelul la care eram acum 12 ani, cînd aveam mai mult timp. Să revin la povestirea scurtă, să-mi reconstruiesc o voce prin scriitură. Nu mai fac promisiuni, nu îmi mai iau angajamente pe care nu le pot respecta, dar dacă e ceva ce îmi doresc să fac e să reîncep să scriu povestiri scurte, așa cum scriam acum 10 ani înainte să mă iau cu tîmpenia asta de “epica magna”.


7 Replies to “Fallen Elf is my DNF”

 1. Raluca

  Cheers pentru un nou inceput. Cred ca ar fi misto sa iti iei experienta acumulata scriind pe blog(observand lumea din jur cred ca te-ai maturizat, ti-ai rafinat discursul si opiniile) si sa o transpui pentru inceput in povestiri scurte. Sa nu mai pui presiune asupra scriituri tale si sa o faci fara a avea ceva de demonstrat cuiva. Sa o faci pentru ca iti place tie sa iti auzi vocea, pentru ca te distrezi scriind. Restul (faima, bani, putere, femei, etc), daca se intampla sa existe, e bonus.

  Mi-ar placea sa citesc short stories de la tine. Daca scrii si vrei sa arati, i would love to read. 🙂

  Coincidenta face ca si eu ma gandesc tot mai des zilele astea ba sa ma apuc de un blog, ba sa ma reapuc mai serios de scris.

 2. Dorin Lazăr

  Da, s-au schimbat suficient de multe cît să nu mai pot scrie ‘pe stil vechi’. Dar poate îmi dau din nou drumul la scriitură pe ceva scurt, și … da.

  Nu e o idee rea să pornești un blog, sau poate să te reapuci de scris. Cred că și tu ai mai multe de spus decît acum 10 ani. 🙂

 3. Raluca

  There is only a time issue. Las, poate ma mut in Amsterdam si imi fac timp si de viata, pe langa munca. 😛

  Anyways, sa ne auzim cu scriituri noi si interesante. 😀

  Apropo de scriituri noi(vechi), daca nu ai citit inca, baga niste Kurt Vonegut (poate sunt eu intarziata, da acuma il descopar ca lumea si e fascinant; citesc Breakfast of Champions). Asta pentru inspiratie. 😛

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.