Falsa modestie a papei

Habemus papa, sau, cum s-ar zice pe la noi, avem de mîncat. Mult rahat cu perje, pentru că noul papă este cel mai mincinos papă dintre toți. De ce?

Păi e simplu. Toată retorica aia cu ‘vreau o biserică săracă’, ‘sunt aici pentru săracii lumii’, ‘vai cît de modest sunt eu’ e menită să facă un singur lucru: să obțină mila. Mila cui, veți întreba. Păi și mai simplu. Ce v-a zis, că îl interesează populațiile sărace din lumea a treia? Pe cine mai interesează populațiile sărace din lumea a treia, și din ce motiv?

Of, sunteți lenți în dimineața asta. Pe americanii și europenii socialiști, PE CINE ALTCINEVA? Că doar ei contează, la ei sunt banii.

Modestia noului papă Francisc va fi cel mai bun detergent pentru imaginea murdărită deja de intoleranță și de scandaluri cu preoți homosexuali sau pedofili a bisericii catolice. Iar imaginea noului papă e țintită nu la lumea a treia, unde, sunt sigur, va fi o maica Tereza II. Imaginea lui este menită pentru populațiile din ce în ce mai puțin catolice din Europa și America de Nord. Pentru că acolo sunt banii.

Pentru cei care consideră că Maica Tereza e un exemplu de sfînt, îi rog să dea click pe link-ul de mai sus. Pe scurt, era o prioritate mai mare pentru Tereza să îi țină pe oameni bolnavi și săraci decît să îi însănătoșească și să îi ajute să prospere. Și exact asta va face noul papă. Pentru că pentru a ajuta populațiile sărace care nu au altceva decît religia pe post de demnitate ai nevoie fie de resurse (de la europeni și americani) fie de ceea ce ne servește el acum.

Adică rahat cu perje.

Papa Hypocritus #266, la loc comanda!


15 Replies to “Falsa modestie a papei”

 1. Mircea

  manipularea maselor e singura ocupatie a omenirii, din momentul in care unii s-au prins ca se poate face.
  din ea si prin ea rezulta tot ceea ce s-a intamplat si continua sa se intample pe fata pamantului.

 2. Mircea

  eh, vezi! 😉
  este un perpetuum mobile: la manipulare raspunzi tot cu manipulare. o faci si tu, atat constient, cat si inconstient.
  we cannot escape!

 3. Vlad

  Acuzatii grave de genul asta in general merg bine cu dovezi si probe (sau la un tabloid). Ce ai scris are exact zero.

  Faptul ca maica Tereza nu e chiar atat de sfanta nu prea are vreo legatura cu papa actual.

 4. Dorin Lazăr

  Dovezi? Probe? 🙂 Hai să fim serioși. Sunt speculații, doar nu vrei să pretind că sunt altceva 🙂
  L-ai luat tare personal pe papa ăsta. He’s a fake. 🙂 You shall see 😉

 5. Raul

  Poate e o miscare de intarire a bisericii in “declin”. Acum cateva postari deplangeai caderea crestinismului si cu el, tot vestul se ducea de rapa. Acum ai sarit putin de partea exact opusa a baricadei. O sa trebuiasca sa te decizi pana la urma de ce parte stai, ca de schimbi retorica de la pol la pol prea des iti perzi credibilitatea. 🙂

  Si acum sa deturnez putin subiectu, fundamentalisme sunt in floare in ziua de azi. Si mi se pare mie ca si la tine a inceput sa se exprime – cand zici ca nu mai crezi ca vestul nu mai poate avea etica fara doctrina crestina.

  Ce sa mai zici, pe mine nu ma mira.

 6. Dorin Lazăr

  Morala creștină și biserica sunt două lucruri diferite, care poate merg mînă în mînă. Dar sunt diferite. Nu deplîng căderea creștinismului ci o decădere a fundamentului creștin al europenilor, care e cu totul altceva.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.