Fata lu’ tata, democrat-libertină

Trecea anul ăsta şi lăsam să treacă pe lîngă mine evenimentul anului. Tineretul este puternic – arată că în sfîrşit bătrînii trebuie schimbaţi, că tinerii sunt o soluţie viabilă, şi pot fi plini de ‘succesuri’.

Sincer, mie mi-e milă de Leanţa Băsescu. Mi-e milă de ea pentru că ea nu ştie ce se întîmplă cu ea, nu ştie ce păzeşte pe-acolo, şi oricum, ceilalţi din partid o prostesc de nu-i loc. Discursul ei, absolut stupid nu pentru că ar avea conţinut idiot, ci pentru că nu are nici măcar un cuvînt pe care ea să-l înţeleagă şi nici o idee în care să creadă.

Să luăm la analizat un pic discursul:

  • Pauze mari între cuvinte, de parcă ar fi recitat ‘Zdreanţă’ la grădiniţă.
  • Bîlbîieli de parcă citea texte gen ‘şase saşi în şase saci în şase sate sase’.

Ce înseamnă asta?

Păi, în primul rînd ca tînăra democrată-libertină nu e în stare să vorbească în faţa oamenilor. Ăsta ar fi cel mai mic păcat, e normal să nu fie în stare să vorbească în faţa oamenilor, doar pe viitor va trebui să DECIDĂ pentru ei! 🙂 Dar hai să nu fim pretenţioşi, nimeni nu se naşte învăţat, îmi veţi spune. Da, nu se naşte învăţat, dar nici nu se duce să conducă ‘şpemii de oameni.

În al doilea rînd nu e în stare să citească un text scris de cineva. Şi păcatul ăsta e mic, doar nah, nu vreţi în faţa voastră o prezentatoare de ştiri, nu? În fond, la ce bun să citească înainte textul, să-l mai şi repete? Doar, nu, era prea ocupată ca să poată face aşa ceva. Machiajul ia două-trei ore, nu? Părul ăla nu stă aşa întins de la natură, nu?

În al treilea rînd, nu e în stare să gîndească pentru sine, să-şi susţină PROPRIILE idei şi să le expună ca atare. Dacă tu crezi într-o chestie, nu o să spui niciodată: “Sunt încrezătoare în generaţia noastră şi îmi doresc să devenim un rezervor de resurse…..şi doresc ca noi să devenim un rezervor…” pe un ton mai ezitant ca la ora de română din clasa a IV-a, cînd vin 100 de profi în inspecţie.

Don’şoara Băsescu, hai să vă zic ce sunteţi. Marionetă. Manechin. Poate sunteţi familiarizată cu postura de manechin, doar vă îmbrăcaţi ca atare. Alţii hotărăsc ce veţi face, ce veţi spune, cum vă veţi comporta. Deocamdată sunteţi sub zero, şi avansaţi puternic în jos.

Discursul Băseştii mi-a amintit de seminariile la care am fost la Pro Democraţia. Unii oameni reuşeau să vorbească în public, alţii nu. Este o disciplină care se rodează în timp. Dar ceea ce e cel mai important, trebuie să ştii despre ce vorbeşti, şi să crezi în chestia despre care vorbeşti.

Asta zice ceva despre tinerii social democraţi… ăăăăă, scuze, democraţi… sau… cum le mai zice acum? Scuze. Democraţi-Libertini. Dacă au fost capabili să aleagă acolo, sus, pe cineva de acest calibru, atunci… pot să nu mai fac nici un comentariu in plus?

PS: Tinerii democraţi liberali, voi vreţi să fiţi un rezervor? Păcat, rezervoarele stau la coada maşinii, niciodată la volan 🙂 Şi nu contează benzina pe care o arzi, doar direcţia unde conduci maşina 🙂 V-a prostit bine cîrmaciul! 🙂

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.