Feminiștii

Dacă e ceva mai amuzant decît o feministă, acel ceva este un feminist. Feministul este, prin definiție, omul care transmite un “adevăr” la mîna a doua. Știi că habar nu are despre problemele respective, însă compensează prin zel.

Ăsta e și motivul pentru care feminiștii sunt teribil de amuzanți. Feministul tipic e la curent cu toate marile evenimente din microuniversul feminist. Știe, de exemplu, că Sarkeesian a fost amenințată de niște adolescenți(de orice vîrstă) tîmpiți, ceea ce înseamnă că eu, ca bărbat, voi viola femei. Și, desigur, știe că absolut tot ce face el ca și bărbat e de fapt parte din cultura mai generală a violului, din care el face parte. Uneori, chiar îi cedează culturii și face glume deșănțate sau își bate partenera. Nu uită să își ceară scuze după, în numele tuturor bărbatilor.

Discursurile lor sunt extremul logicii fracturate feministe: dacă feministele au la un moment dat revelații care le pot salva (fiind expuse la realitate într-o formă sau alta), feminiștii sunt lipsiți de această șansă. Este imposibil pentru feminist să fie salvat; el are viziunea corectitudinii și nicio revelație de ordin personal nu îl poate schimba, fiind el însuși un subiect impersonal. Feministul trăiește drama unei persoane care nu e el, trăind-o fals, trăind-o fără substanță, ducînd-o în exces, în emfatic, în penibil.

Singurul lui scop în problema feministă e deculpabilizarea propriului eu. Este, în fond, motivul pentru care aperi pe altcineva fără niciun profit personal; deculpabilizarea și, desigur, sentimentul de superioritate morală pe care îl induce enunțarea ‘adevărului’. Genul de satisfacție extraordinară pe care o aduce știința faptului că, iată, el cunoaște adevărul spre deosebire de ignoranții care susțin cu totul altceva.

Nu discutați cu un feminist. Dați-i, cel mult, o floare.


3 Replies to “Feminiștii”

 1. Roxana

  Depinde de feminist. Unii sunt de părere că femeile-s oameni și se uită urât după al 5-lea banc misogin spus de hăhăistul de serviciu. Alții sunt de părere că femeile sunt ființe deosebite care trebuie menajate în toate contextele ca să nu se simtă violate.

  Primii sunt ok. Ultimii se cer mâncați pe pâine prăjită dimineața.

 2. DanCanada

  Poate e doar un raspuns la misoginism. In floare in Romania (& going up), mai ales acuma cind doua (!) cucoane si-au depus candidaturile pentru Presedentie.

  Daca lumea ar intelege in turul 1 “cu oricine numai cu Ponta NU”, ar fi super misto un tur 2 Macovei vs Udrea.

  Sau in State in 2016 – Hillary vs Palin 🙂

 3. Dorin Lazăr

  Nu, nu. Este un răspuns la feminism; e o cultură a autoincluziunii într-un fenomen în care eul e vinovat, dar el se poate răzbuna devenind un zelot al ‘părții opuse’.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.