Fetele de la gastronomie

Acum ceva zile (dar eu nu prea mai stau pe net, deci sunt un pic în urmă cu știrile) câteva voci se agitau că „hă hă”, accentul ăla de la „Fête de la Gastronomie” face toată diferența.

Ce e culmea e că dintre toți oamenii ăia câțiva scriau fără diacritice, ca să fie amuzamentul dus până la capăt. Mai mult, articolele de care râdeau oamenii erau scrise complet fără diacritice – doar că ei cereau diacritica franțuzească, că aia e mai cu moț.

E nevoie să sesizez fățărnicia și slugărnicia românească? Nu are sens. Vreau doar să remarc că diacriticele sunt un element de igienă pentru scrierea pe Internet, iar românii sunt insalubri în exprimare. Pentru că despre asta e vorba, lipsă de curățenie și o slabă motivație pentru a-ți curăța felul în care ne prezentăm pe Internet. Pe măsură ce înaintăm în era asta hiper-tehnologizată și componenta publică via Internet devine din ce în ce mai importantă, lipsa de igienă este înfiorătoare. Râdeți de românii care au WC-ul în curte? Păi cât de diferită e chestia asta?

Da, e de râs că a apărut evenimentul fetelor de la gastronomie. Dar poate ar trebui să ne oprim din râs (sau din ras?) și să ne întrebăm din nou dacă nu cumva vedem lucrurile greșite?

Fetele de la gastronomie

Fetele de la gastronomie