Foame de like-uri

Reproduc un articol de ziar. Nu e un demers jurnalistic, ci doar un articol care în mare reproduce o postare a unei „mămici îngrijorate”, dar negăsind postarea inițială îmi e foarte greu să văd toată povestea. Importantă e, mai degrabă, morala. Să vedem articolul, întâi:

O mămică din Constanța s-a sesizat de curând, deoarece, ducându-se frecvent cu copiii săi în parcul Tăbăcăriei, „Țara piticilor”, a observat un individ dubios care se juca cu cei mici, el nefiind însoțit de niciun copil(…)

Iată ce a povestit mămica pe un grup de socializare:

„Pedofil drăguț, caut loc de joacă cu părinți ocupați. Constanța, într-un parc foarte aglomerat, la ora 6 seara. (…) În fața mea un individ de vreo 40 de ani a adunat în jur un cârd de fetițe despletite și drăguțe pe care le învăța să se dea peste cap agățate de o bară. Individul nu rata nicio ocazie să le atingă abdomenul și spatele ori de câte ori se dezgoleau și se juca cu părul lor înainte de fiecare ridicare. În scurt timp am realizat că domnul nu venise însoțit de vreun copil. (…) L-am trimis și pe fiul meu în grupul fetelor, așteptând reacții. Se pare că prefera doar fetițele, pentru că l-a împins cât colo, gonindu-l din preajma fetelor. M-a văzut că îl priveam insistent și a început să facă pași înapoi. Am început să îi pun întrebări, nu a răspuns. Între timp, suspectul meu a dispărut ca și cum n-ar fi fost. Pe drum fata mea mi-a spus că domnul îi spusese să își despletească părul, pentru că fetițele trebuie să fie frumoase și la locul de joacă, nu doar la petreceri”, povestește mămica.

Observați numai cum își începe povestea: „Pedofil drăguț, caut loc de joacă cu părinți ocupați”. Stilul ăsta condescendent, de superioritate. Femeia a descoperit ceva important, ceva ce o va face să fie o persoană foarte importantă! E șansa ei, trebuie un pic de teatralism în explicație. Ea, spre deosebire de alți părinți, nu e ocupată, ci este profund preocupată de siguranța copiilor ei! Ea, EA trebuie ridicată la rangul de eroină!

Probabil povestea a fost incredibil de lungă, că doar era momentul ei de glorie. Era momentul în care lumea afla ce persoană extraordinară e, era momentul în care e în centrul atenției. Pentru că, iată ce zice articolul din ziar:

Mămicile de pe platformele online au fost șocate de reacția mămicilor din parc, care se jucau pe telefon, în loc să aibă grijă de copiii lor și să observe și ele pericolul evident care se învârtea în jurul copiilor.

Dar ea, EA! ea era atentă la ceea ce se întâmpla! Iată, ea, mămica responsabilă, femeia perfectă, EA trebuie admirată!

Însă nicio secundă nu s-a gândit să cheme poliția. Pentru că, nu, treaba asta cel mai probabil nu e reală, și femeia nu avea timp să elimine un pericol potențial pentru odraslele sale. Nu, nu numai că nu a raportat la poliție, dar nici măcar mămicile de pe platformele online nu erau mai interesate, ele fiind mai ocupate să arate cu degetul mămicile iresponsabile. Cum nu sunt ele.

Ipocrizie, ipocrizie până la capăt, totul pentru a primi „like-uri”. Acum un exercițiu, să văd dacă ați priceput. În condițiile acestea, cum caracterizați această postare a unei persoane celebre a cărei realizare de căpătâi este că e fiica unui actor cunoscut?